Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Tomatpizza

2 pizzaer svarende til 2 portioner

Det skal du bruge

Dej

  • 2 dl vand
  • 5 g gær
  • 1/3 tsk. groft salt
  • 100 g fuldkornsspeltmel
  • Ca. 175 g hvedemel

Topping

  • 1 fed hvidløg
  • 200 g hytteost
  • 100 g revet mozzarella
  • 375 g tomater i forskellige farver
  • Salt og peber
  • 2 spsk. grøn pesto

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, fuldkornsspeltmel og det meste af hvedemelet. Ælt dejen godt igennem på en røremaskine og tilsæt hvedemel, indtil den er blød og smidig. Dæk skålen til og lad dejen hæve to timer.
  2. Del dejen i to klumper og rul hver dejklump ud til pizzabunde på ca. 34 cm i diameter.
  3. Pil og hak hvidløg fint og rør det i hytteosten. Fordel hytteosten på de to pizzabunde. Drys revet mozzarella på. Undlad at komme fyld på de yderste to cm.
  4. Vask tomaterne, skær dem i forholdsvis tynde skiver og fordel dem på de to pizzaer. Drys med lidt salt og peber.
  5. Bag pizzaerne ved 210 grader i 12–14 minutter. Brug gerne en bagesten, hvis du har.
  6. Dryp lidt grøn pesto på pizzaerne og servér.

Tip

  • Køb en færdig fuldkorns-pizzadej, hvis det skal være nemt.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Jolanda Andersen - 13-12-2021 18:50

Tomatpizza. Jeg ville foretrække at skifte lidt af tomaterne ud med andet grønt f.eks rødløg og/eller peberfrugt.