Hvad brænder du for?
Sådan gør du en forskel
Som frivillig i Gigtforeningen kan du være med til at skabe stærke og rummelige fællesskaber for mennesker med gigt der, hvor du bor. Måske har du selv ideer til nye aktiviteter eller tilbud – måske vil du koble dig på nogle af dem, vi allerede har gang i. Uanset hvem du er, og hvad du vil bidrage med, hører vi meget gerne fra dig!

Ofte stillede spørgsmål
Hvad kan jeg forvente som frivillig i Gigtforeningen?
- Vi hjælper dig med at finde dig godt til rette i din rolle som frivillig.
- Vi tilbyder dig relevant uddannelse og deltagelse i konferencer og kurser.
- Du bliver en del af et landsdækkende fællesskab af frivillige, hvor I kan støtte og sparre med hinanden
Hvad forventer Gigtforeningen af mig?
- Du skal bare have lysten.
- Nogle aktiviteter kan kræve visse personlige og faglige kompetencer. Bliver du naturtræner, er det f.eks. en fordel, hvis du kan lide at være udenfor, er du gruppeleder for pårørende, er det godt at kunne facilitere meget personlige samtaler i grupper. Men bare rolig – vi hjælper dig med uddannelse, så du er godt klædt på til opgaven!
Hvad får jeg ud af at være frivillig?
- Du bliver en del af et stærkt og rummeligt fællesskab, får udvidet dit netværk og – hvis du ønsker det – personlig og faglig udvikling.
- Du gør en positiv forskel for mennesker med gigt i dit lokalområde og kaster lys på en vigtig sag, som berører mere end 700.000 mennesker i Danmark.
Hvor meget tid skal jeg bruge på det?
- Det kommer an på, hvilken slags frivillig du er, og hvad du har lyst og overskud til. Mødes du fast med et motionshold en gang om ugen, arrangerer du gigt-café en gang om måneden – eller går du til hånde, når der er foredrag i kredsen?
- Omkring halvdelen af de frivillige i Gigtforeningen bruger mellem tre og 10 timer om måneden på frivilligt arbejde.
Kan jeg stoppe som frivillig?
- Selvfølgelig! Hvis hvis tiden, lysten eller overskuddet ikke længere er der, stopper du bare – eller holder en pause.
- Det kan også være, du ønsker at ændre din rolle som frivillig, så den passer bedre til din aktuelle livssituation.
- Fire ud af 10 har skiftet rolle, siden de startede som frivillige i Gigtforeningen – og laver i dag noget andet, end da de startede.
Hvordan kommer jeg i gang?
- Kontakt os på telefon 39 77 80 20 eller frivillig@gigtforeningen.dk, hvis du har lyst til at blive frivillig – eller bare gerne vil høre mere. Så hjælper vi dig videre!