Psykologhjælp – kriterier for tilskud til psykologbehandling

Du kan med en henvisning fra din læge få tilskud til psykologbehandling, hvis du opfylder henvisningskriterierne for tilskud. Læs mere om kriterierne.

Du kan med en henvisning fra din læge få tilskud til psykologbehandling, hvis du opfylder henvisningskriterierne for tilskud. Læs mere om kriterierne for at få en henvisning på Sundhed.dk

Din læge kan vurdere, om du opfylder betingelserne for tilskud til psykologhjælp.

Det er muligt at skifte psykolog i forløbet. Du skal blot fortælle den nye psykolog, at du har skiftet fra en anden. Så vil den nye psykolog tage kontakt til regionen og få oplyst, hvor mange konsultationer du har tilbage på henvisningen. 

Hvor mange behandlinger kan du få?

En henvisning giver mulighed for op til 12 samtaler hos en psykolog. Med henvisningen dækkes 60 procent af udgifterne til disse samtaler. For at kunne bruge en henvisning skal psykologen have et såkaldt ydernummer (overenskomst med sygesikringen).

Hvis du ønsker at finde en psykolog i dit nærområde, kan du benytte søgemaskinen på Dansk Psykolog Forenings hjemmeside

Her har psykologer, der er medlem af Dansk Psykolog Forening oprettet profiler, hvis beskrivelser kan være dig behjælpelig i dit valg af psykolog.

Gigt og depression

Smerter, gener og bekymring i forbindelse med gigtsygdom kan påvirke din psykiske trivsel. Nogle personer kan i perioder opleve så belastende livsvilkår, at risikoen for at udvikle depression øges. Hvis du har mistanke om, at du har en depression, skal du kontakte din egen læge.

Senest opdateret 15.06.2023