Nydiagnosticeret med gigt – hvad nu?

Det er meget forskelligt, hvordan vi reagerer, når sygdom rammer os. Det afhænger både af de fysiske symptomer, sygdommen fører med sig, af vores livshistorie, og af hvem vi er som mennesker.

Der findes omkring 200 gigtsygdomme, og deres karakter og forløb er forskellige. Nogle mennesker har få symptomer, der kun i begrænset omfang påvirker dagligdagen. Andre kan have stærkt invaliderende symptomer, der medfører omfattende begrænsninger i hverdagen.

Måske føler du dig slået helt ud af kurs og synes, det hele virker fuldstændig uoverskueligt. Det kan også være, du så småt er parat til at overveje, hvordan du skal tackle de nye krav og udfordringer, som din sygdom stiller.

Uanset hvor du er i dit forløb, kan du i Ny med gigt-universet finde nogle af de svar, du leder efter. Du kan blive klogere på din sygdom, dit arbejdsliv, dine relationer til familie og venner og på dit mentale og fysiske helbred. Du kan se film om udredning og fysisk aktivitet, lytte til podcasts om smerter, medicin og træthed, læse portrætter af andre nydiagnosticerede og meget mere.

Gå på opdagelse i Ny med gigt universet

Senest opdateret 24.01.2024