Behandling af muskelgigt og kæmpecelle-karbetændelse

Muskelgigt og kæmpecelle-karbetændelse kan behandles effektivt med betændelsesdæmpende medicin. Læs mere om behandlingen.

Både muskelgigt og kæmpecelle-karbetændelse er langvarige, men godartede sygdomme med gode fremtidsudsigter.

Behandlingen er for det meste meget effektiv, så symptomerne kan holdes nede. Det betyder, at du som regel kan blive ved med at bruge kroppen og klare sine gøremål, som du plejer.

Behandling, kontrol og forløb er ens for de to sygdomme.

Har du for nylig fået konstateret muskelgigt eller kæmpecelle-karbetændelse? Få viden og værktøjer i vores univers 'Ny med gigt'

Prednisolon

Behandlingen består af prednisolon i tabletform. Prednisolon er en kemisk ændret udgave af det naturlige binyrebarkhormon. Medicinen virker betændelsesdæmpende og er et effektivt og nødvendigt lægemiddel ved mange gigt- og bindevævssygdomme.

Stoffet har bivirkninger, og derfor er det nødvendigt, at du løbende går til kontrol hos lægen under behandlingen.

Læs mere om behandling med binyrebarkhormon og bivirkninger

Tocilizumab

Efter individuel vurdering kan behandling af kæmpecelle-karbetændelse evt. suppleres med det biologiske lægemiddel tocilizumab, som er vist at kunne reducere prednisolon dosis-behovet ved kæmpecelle-karbetændelse. Dette lægemiddel anvendes også ved andre gigtsygdomme, herunder leddegigt.

Læs mere om tocilizumab

Synsnedsættelse

Øjnene kan blive påvirket af kæmpecelle-karbetændelse, idet du kan opleve at få nedsat syn. Hvis du bliver behandlet passende med binyrebarkhormon, nedsættes risikoen for synsnedsættelse dog betydeligt. Behandlingen kan desværre ikke ændre noget ved den synsnedsættelse, der allerede er kommet inden behandlingen.

Ikke-medicinsk behandling

Udover den medicinske behandling er det vigtigt, at du holder dig stærk og fysisk aktiv.

Få viden og inspiration til bevægelse og træning

Alternativ behandling og muskelgigt

Gigtforeningen bliver kontaktet af mange mennesker med gigt, der gerne vil vide, om nogle bestemte alternative behandlingsformer mon kan hjælpe dem.

Få viden og råd om alternativ behandling

Senest opdateret 20.03.2024