MIG-netværket (Midt i Gigt) – for dig, som er midt i livet med gigt

Netværket MIG er til dig, som er midt i livet med gigt. Vores fokus er på netværk og erfaringsudveksling, samt på formidling af viden om livet med en gigtsygdom.

Vi mødes online til webinarer med eksperter, som stiller skarpt på, hvordan man kan leve at leve et godt liv med gigt. Der er altid afsat tid til at snakke med de andre og lære af hinanden. Efter webinarerne fortsætter snakken i MIGs lukkede online-gruppe. Du bliver medlem af gruppen ved at skrive til frivillig@gigtforeningen.dk.

To gange om året inviterer MIG til en temadag, hvor vi mødes i Odense. Her byder vi dig velkommen til en dag fyldt med input, ny viden, godt samvær og gode grin. 
Temadagene indeholder oplæg fra eksperter, der vil gøre dig klogere på din sygdom, hjælpemidler, og hvordan du lever et godt liv trods gigt. Her vil du få rig mulighed for at stille eksperterne eller din sidemand de spørgsmål, du går med. 

Midt i livet

MIG-netværket er for deltagere i alderen omkring 35-55 år. Det er en periode, hvor der er udfordringer i forhold til at finde en balance i familieliv, arbejdsmarked, tid til sig selv osv. Det er godt ikke at være alene med dette, så vi glæder os til at byde dig velkommen i et fællesskab med ligestillede, hvor vi hjælper hinanden.

Kommende arrangementer

 11. marts 2021 - MIG netværk - Min identitet som gigtpatient - er jeg stadig den samme?

Besøg os på sociale medier

Du kan finde os her:

Facebook: MIG – Midt i Gigt

Instagram: @midt.i.gigt

Vi har også et lukket forum for erfaringsudveksling på Gigtforeningens app Ziik, hvor du er velkommen. Skriv til frivillig@gigtforeningen.dk for at høre nærmere.

Kontakt

Du er meget velkommen til at kontakte MIG-netværket ved at sende en mail til midtigigt@email.dk

Mød frivillige i MIG-netværket

Her fortæller de fire frivillige Britt, Lars, Ellen og Iben om deres motivation for at være en del af netværket: 

 • Britt: Jeg har brug for at spejle mig i andre ligesindede

  Britt Schmidt Andersen

  Store marker, pippende fugle og øretelefonerne i ørene sådan møder du ofte Britt før eller efter en travl arbejdsdag som hotelreceptionist. Hun foretrækker nemlig at bruge sin energi på løb eller lange gåture for at lufte sine tanker i den friske natur.

  Britt er 38 år og har leddegigt. Det var en omvæltning i hendes liv, da hun fik diagnosen. Derfor opsøgte hun fællesskaber med andre:

  "Jeg ville høre andres erfaringer med sygdommen, og hvordan de tackler hverdagen. Derfor meldte jeg mig ind i Foreningen af Unge med Gigt (FNUG). Jeg har kun gode oplevelser fra et fællesskab med ligesindede. De forstår, hvordan du har det – og det savner jeg!"

  Sygdommen stopper ikke Britts gode humør og lysten til at uddele komplimenter til hvem som helst, der kommer forbi hende. "Jeg har vedtaget med mig selv, at hvis jeg kan gøre folk glade ved at sige det højt frem for at tænke det, så vil jeg gøre det!"

  Netværket giver Britt et fællesskab, hvor hun kan erfaringsudveksle med andre og samtidig blive klogere på sin sygdom, og for eksempel på hvordan hun kan tackle sin fatigue i hverdagen via eksperternes råd.

 • Lars: Jeg savner fællesskabet!

  Lars Theil Larsen

  Efter 90 minutter lyder slutfløjtet på Blue Water Arena i Esbjerg efter en spændende kamp. Lars er tilskuer og støtter det lokale fodboldhold i medgang og modgang. Når han ikke står tribunen, er han til at finde på arbejde i den kommunale IT-afdeling.

  Lars (40) har levet med psoriasisgigt, siden han var helt lille. Han blev derfor i en tidlig alder introduceret til et fællesskab med i andre i samme situation.

  "Ligesom Britt har jeg været medlem af FNUG, hvor jeg tilbragte meget af min fritid i mange år. Jeg lærte meget om mig selv og min sygdom dengang. Jeg lærer hele tiden noget nyt og bliver klogere. Derfor er jeg klar på at få gang i netværket." 

  Leder du efter Lars, har han et kendetegn, som gør det nemmere at finde ham.

  "Jeg har lært at leve med mine skævheder, og de gør mig til mig! Jeg siger ofte, at I bare skal lede efter manden med den stive nakke, så er I sikre på, at det er mig, I finder," siger en grinende Lars.

  Et netværk er ikke bare en samling af mennesker for Lars. Han sætter stor pris fællesskabet, som han ser frem til at være en del af.

 • Ellen: Jeg lærer af erfaring fra folk i samme situation

  Ellen Kristiansen

  Når forældre og den kommende konfirmand har travlt med planlægningen af den store dag, betyder det også travle dage for Ellen, der dagligt arbejder som kordegn. Ud over sit job, er hun også frivillig i Gigtforeningens Hovedstad Nord-kreds, hvor hun varetager rollen som PR-webansvarlig.

  Ellen (42) fik i 2014 diagnosen leddegigt, som vendte op og ned på hverdagen. På det tidspunkt var hun nybagt mor, der nu havde endnu mindre energi.

  "Da jeg fik leddegigt, kunne jeg mærke, at mit energiniveau dalede. Det har stor betydning herhjemme, når mit overskud ikke er der. Det går ud over leg med min datter eller de praktiske ting i hjemmet."

  I fritiden nyder Ellen at se science fiction film og serier. Den interesse kan hun dyrke på de aftener hendes mand arbejder, for han deler på ingen måde hendes iver for genren.

  Når overskuddet er der, nydes weekenderne ofte sammen med gode venner og brætspil som Trivial Pursuit – Ellen samler nemlig på unyttig information, som kan bruges i spillene!

  Ellen ser frem til, at hun endelig får muligheden for at kunne mødes med andre i netværket. Mennesker, der genkender hendes situation, uden hun behøver at forklare, hvorfor hun er træt den ene dag, men frisk næste.

 • Iben: Nu er tiden til det

  Iben Nielsen

  Dagen starter kl. 6:30, når børnene på 7 år og 9 år skal vækkes, madpakkerne smøres og taskerne pakkes, og dagen slutter først 15 timer senere efter afklarende virksomhedspraktik, tøjvask, huslige gøremål og en træthed, der kommer snigende midt på dagen på grund af sygdommen. Sådan ser en almindelig dag ud hos Iben Nielsen.

  Hun er 34 år og har leddegigt og fibromyalgi. For Iben betyder det, at hun den ene dag kan løbe rundt med børnene. Den næste kan hun ikke komme ud af sengen. Iben ved, at det ikke kun er hende, der bøvler med denne problemstilling, og derfor er hun glad for at kunne sparre med andre ligesindede.

  ”Jeg har altid haft god erfaringsudveksling med andre, der netop kender til dét at have en kronisk sygdom og samtidig have en masse andre bolde i luften. Derfor er jeg super glad for MIG-netværket er opstået – ikke kun for at få viden, men også skabe sociale relationer.”

  Iben har ikke altid haft det store overskud, når både arbejde, børn og mange andre ting skal klares, men nu føler hun, at tiden er inde til at bruge sine kræfter, der hvor det giver mening for hende.

  ”Jeg bruger meget af min fritid med mine børn, mand, familie og venner, men det er også rart at kunne bruge min tid sammen med andre kronikkere, der kender til en uoverskuelig hverdag med smerter. Derfor vil jeg gerne bidrage til det frivillige arbejde i MIG-netværket, som vil gavne mig så meget, men jeg håber også, at jeg kan hjælpe andre.”

  Udover at være en del af styregruppen er Iben også tovholder i MIG’s undernetværket ’Forældre med gigt’, der samler forældre med gigt og deres partner til at drage viden af andre forældrepar i samme situation.

Senest opdateret 26.02.2021