MIG-netværket (Midt i Gigt) – for dig, som er midt i livet med gigt

Netværket MIG er til dig, som er midt i livet med gigt (35–55 år). Vi fokuserer på, hvordan du opnår et godt arbejdsliv, en god hverdag med familie og venner og samtidig kan leve sundt og aktivt.

Vi afholder en årlig temadag i MIG-netværket og byder dig velkommen til en dag fyldt med input, ny viden, godt samvær og gode grin.

Temadagene indeholder oplæg fra eksperter, der vil gøre dig klogere på din sygdom, hjælpemidler, og hvordan du lever et godt liv trods gigt. Her vil du få rig mulighed for at stille eksperterne eller din sidemand de spørgsmål, du går med. Erfaringsudveksling er en vigtig del af netværket.

Hvorfor den aldersgruppe?

Selvom MIG-netværket er for deltagere i alderen 35-55 år, udelukker vi ikke automatisk andre fra fællesskabet. Hvis du føler dig som en del af gruppen, er du selvfølgelig stadig velkommen.

Aldersgruppen er fastlagt ud fra:

• Mennesker med gigt har nogenlunde samme udfordringer i forhold til familieliv, arbejdsmarked, osv.
  • Alderen 35 år er sat ud fra, at vi ikke vil gå FNUG (Foreningen af Unge med Gigt) i bedene, og 35 år er deres øvre aldersgrænse for medlemmer.

Besøg os på sociale medier

Kan du ikke vente til temadagene, deler vi også råd om kost, træning eller mere viden om din sygdom på vores sociale medier:

Facebook: MIG – Midt i Gigt

Instagram: @midt.i.gigt

Kontakt

Du er meget velkommen til at kontakte MIG-netværket ved at sende en mail til MIG@gigtforeningen.dk

Mød frivillige i MIG-netværket

Her fortæller de tre frivillige, Britt, Lars og Ellen, om deres motivation for at være en del af netværket:

• Britt: Jeg har brug for at spejle mig i andre ligesindede

Britt Schmidt Andersen

Store marker, pippende fugle og øretelefonerne i ørene sådan møder du ofte Britt før eller efter en travl arbejdsdag som hotelreceptionist. Hun foretrækker nemlig at bruge sin energi på løb eller lange gåture for at lufte sine tanker i den friske natur.

Britt er 38 år og har leddegigt. Det var en omvæltning i hendes liv, da hun fik diagnosen. Derfor opsøgte hun fællesskaber med andre:

"Jeg ville høre andres erfaringer med sygdommen, og hvordan de tackler hverdagen. Derfor meldte jeg mig ind i Foreningen af Unge med Gigt (FNUG). Jeg har kun gode oplevelser fra et fællesskab med ligesindede. De forstår, hvordan du har det – og det savner jeg!"

Sygdommen stopper ikke Britts gode humør og lysten til at uddele komplimenter til hvem som helst, der kommer forbi hende. "Jeg har vedtaget med mig selv, at hvis jeg kan gøre folk glade ved at sige det højt frem for at tænke det, så vil jeg gøre det!"

Netværket giver Britt et fællesskab, hvor hun kan erfaringsudveksle med andre og samtidig blive klogere på sin sygdom, og for eksempel på hvordan hun kan tackle sin fatigue i hverdagen via eksperternes råd.

• Lars: Jeg savner fællesskabet!

Lars Theil Larsen

Efter 90 minutter lyder slutfløjtet på Blue Water Arena i Esbjerg efter en spændende kamp. Lars er tilskuer og støtter det lokale fodboldhold i medgang og modgang. Når han ikke står tribunen, er han til at finde på arbejde i den kommunale IT-afdeling.

Lars (40) har levet med psoriasisgigt, siden han var helt lille. Han blev derfor i en tidlig alder introduceret til et fællesskab med i andre i samme situation.

"Ligesom Britt har jeg været medlem af FNUG, hvor jeg tilbragte meget af min fritid i mange år. Jeg lærte meget om mig selv og min sygdom dengang. Jeg lærer hele tiden noget nyt og bliver klogere. Derfor er jeg klar på at få gang i netværket."

Leder du efter Lars, har han et kendetegn, som gør det nemmere at finde ham.

"Jeg har lært at leve med mine skævheder, og de gør mig til mig! Jeg siger ofte, at I bare skal lede efter manden med den stive nakke, så er I sikre på, at det er mig, I finder," siger en grinende Lars.

Et netværk er ikke bare en samling af mennesker for Lars. Han sætter stor pris fællesskabet, som han ser frem til at være en del af.

• Ellen: Jeg lærer af erfaring fra folk i samme situation

Ellen Kristiansen

Når forældre og den kommende konfirmand har travlt med planlægningen af den store dag, betyder det også travle dage for Ellen, der dagligt arbejder som kordegn. Ud over sit job, er hun også frivillig i Gigtforeningens Hovedstad Nord-kreds, hvor hun varetager rollen som PR-webansvarlig.

Ellen (42) fik i 2014 diagnosen leddegigt, som vendte op og ned på hverdagen. På det tidspunkt var hun nybagt mor, der nu havde endnu mindre energi.

"Da jeg fik leddegigt, kunne jeg mærke, at mit energiniveau dalede. Det har stor betydning herhjemme, når mit overskud ikke er der. Det går ud over leg med min datter eller de praktiske ting i hjemmet."

I fritiden nyder Ellen at se science fiction film og serier. Den interesse kan hun dyrke på de aftener hendes mand arbejder, for han deler på ingen måde hendes iver for genren.

Når overskuddet er der, nydes weekenderne ofte sammen med gode venner og brætspil som Trivial Pursuit – Ellen samler nemlig på unyttig information, som kan bruges i spillene!

Ellen ser frem til, at hun endelig får muligheden for at kunne mødes med andre i netværket. Mennesker, der genkender hendes situation, uden hun behøver at forklare, hvorfor hun er træt den ene dag, men frisk næste.

Senest opdateret 21.10.2020