MIG-netværket (Midt i Gigt) – for dig, som er midt i livet med gigt

I MIG-netværket har vi et skarpt fokus på faglighed og brænder for at formidle viden om livet med en gigtsygdom. Vi tror på, at erfaringsudveksling og netværk kan være med til at gøre en forskel, når du befinder dig midt i livet og har en gigtdiagnose.


Opmærksomme og glade blikke fra deltagerne til MIG-netværksweekend i november 2021.

At være midt i livet med gigt

MIG-netværket henvender sig til dig, der er i alderen omkring 35-55 år. Det er et tidspunkt i livet, hvor spørgsmål som hvordan man forholder sig til job og karrieredrømme, familieliv og samtidig finder tid til sig selv, fylder. Med gigtsygdommen og dens påvirkning på krop og sind følger udfordringer for både arbejds- og privatlivet. I MIG-netværket har du mulighed for at sparre og erfaringsudveksle med andre, der står overfor lignende udfordringer.

Fællesskab og faglighed

To gange om året mødes vi fysisk til temadag og netværksweekend.

Dagene indeholder oplæg fra eksperter, der vil gøre dig klogere på din sygdom, hjælpemidler og hvordan du lever et godt liv med din gigtsygdom. Der vil være rig mulighed for at stille eksperterne spørgsmål, ligesom der også er afsat god tid til at sparre og erfaringsudveksle med de andre deltagere.

Hos MIG er der plads til, at du har det lige præcis, som du har det. Du indgår i et fællesskab af ligestillede, som alle kommer med samme udgangspunkt - de kender til det, at leve med en gigtsygdom. Du vil derfor opleve, at du træder ind i et særligt rummeligt rum, hvor der ikke bliver kigget skævt til dig, hvis du f.eks. har brug for en ekstra pude eller brug for at rejse dig og gå rundt under et foredrag.

Til netværksweekenden har du desuden mulighed for at tage en nær pårørende med. Om det er din partner, søster, ven eller noget fjerde er helt op til dig. Der vil i løbet af dagene være workshops henvendt til din pårørende, så de kan blive klogere på det at have gigt, og hvordan de bedst muligt kan støtte op omkring dig.

Kommende arrangementer

Næste Netværksdag den 10 juni 2023 – mere information kommer snart. 

Følg med på sociale medier

Vi er både på Facebook og Instagram, hvor du er meget velkommen til at følge med. Du kan finde os her:

Facebook: MIG – Midt i Gigt

Instagram: @midt.i.gigt

Vil du være en del af netværket?

Lyder netværket som noget for dig? På Gigtforeningens app Ziik har vi en lukket gruppe til erfaringsudveksling. Hvis du har lyst til at blive en del af gruppen, så send en mail til frivillig@gigtforeningen.dk.

Det kræver medlemskab af Gigtforeningen at få adgang til gruppen.

Kontakt

Har du spørgsmål eller noget du ønsker at drøfte med en fra MIG-netværket, så er du meget velkommen til at kontakte os på mailen midtigigt@email.dk.

Mød frivillige i MIG-netværket

Her fortæller fem frivillige om deres motivation for at være en del af netværket:

 • Britt: Jeg har brug for at spejle mig i andre ligesindede

  Britt Schmidt Andersen

  Store marker, pippende fugle og øretelefonerne i ørene sådan møder du ofte Britt før eller efter en travl arbejdsdag som hotelreceptionist. Hun foretrækker nemlig at bruge sin energi på løb eller lange gåture for at lufte sine tanker i den friske natur.

  Britt er 39 år og har leddegigt. Det var en omvæltning i hendes liv, da hun fik diagnosen. Derfor opsøgte hun fællesskaber med andre:

  "Jeg ville høre andres erfaringer med sygdommen, og hvordan de tackler hverdagen. Derfor meldte jeg mig ind i Foreningen af Unge med Gigt (FNUG). Jeg har kun gode oplevelser fra et fællesskab med ligesindede. De forstår, hvordan du har det – og det savner jeg!"

  Sygdommen stopper ikke Britts gode humør og lysten til at uddele komplimenter til hvem som helst, der kommer forbi hende. "Jeg har vedtaget med mig selv, at hvis jeg kan gøre folk glade ved at sige det højt frem for at tænke det, så vil jeg gøre det!"

  Netværket giver Britt et fællesskab, hvor hun kan erfaringsudveksle med andre og samtidig blive klogere på sin sygdom, og for eksempel på hvordan hun kan tackle sin fatigue i hverdagen via eksperternes råd.

 • Lars: Jeg savner fællesskabet!

  Lars Theil Larsen

  Efter 90 minutter lyder slutfløjtet på Blue Water Arena i Esbjerg efter en spændende kamp. Lars er tilskuer og støtter det lokale fodboldhold i medgang og modgang. Når han ikke står tribunen, er han til at finde på arbejde i den kommunale IT-afdeling.

  Lars (41) har levet med psoriasisgigt, siden han var helt lille. Han blev derfor i en tidlig alder introduceret til et fællesskab med i andre i samme situation.

  "Ligesom Britt har jeg været medlem af FNUG, hvor jeg tilbragte meget af min fritid i mange år. Jeg lærte meget om mig selv og min sygdom dengang. Jeg lærer hele tiden noget nyt og bliver klogere. Derfor er jeg klar på at få gang i netværket." 

  Leder du efter Lars, har han et kendetegn, som gør det nemmere at finde ham.

  "Jeg har lært at leve med mine skævheder, og de gør mig til mig! Jeg siger ofte, at I bare skal lede efter manden med den stive nakke, så er I sikre på, at det er mig, I finder," siger en grinende Lars.

  Et netværk er ikke bare en samling af mennesker for Lars. Han sætter stor pris fællesskabet, som han ser frem til at være en del af.

 • Ellen: Jeg lærer af erfaring fra folk i samme situation

  Ellen Kristiansen

  Når forældre og den kommende konfirmand har travlt med planlægningen af den store dag, betyder det også travle dage for Ellen, der dagligt arbejder som kordegn. Ud over sit job, er hun også frivillig i Gigtforeningens Hovedstad Nord-kreds, hvor hun varetager rollen som PR-webansvarlig.

  Ellen (43) fik i 2014 diagnosen leddegigt, som vendte op og ned på hverdagen. På det tidspunkt var hun nybagt mor, der nu havde endnu mindre energi.

  "Da jeg fik leddegigt, kunne jeg mærke, at mit energiniveau dalede. Det har stor betydning herhjemme, når mit overskud ikke er der. Det går ud over leg med min datter eller de praktiske ting i hjemmet."

  I fritiden nyder Ellen at se science fiction film og serier. Den interesse kan hun dyrke på de aftener hendes mand arbejder, for han deler på ingen måde hendes iver for genren.

  Når overskuddet er der, nydes weekenderne ofte sammen med gode venner og brætspil som Trivial Pursuit – Ellen samler nemlig på unyttig information, som kan bruges i spillene!

  Ellen ser frem til, at hun endelig får muligheden for at kunne mødes med andre i netværket. Mennesker, der genkender hendes situation, uden hun behøver at forklare, hvorfor hun er træt den ene dag, men frisk næste.

 • Emil: Jeg tog initiativ til 'Forældre med Gigt'

  Emil Jensen

  Jeg fik min første datter i 2014. Da hun var 1 eller 2 år gammel, begyndte jeg at få de første symptomer på min sygdom.

  En finger, der ikke ville bøje, et fodled der gjorde ondt.

  Jeg prøvede at ignorere det i et par måneder, men gik til sidst til min daværende læge, så han kunne ignorere det i stedet. Gradvist blev jeg dårligere, fik flere smerter og blev mere og mere træt. Jeg lagde bare ikke rigtig mærke til det, for i mellemtiden havde jeg også fået tvillinger. Jeg havde nu tre børn under tre år.

  De efterfølgende år er lidt en tåge for mig.

  Jeg arbejdede fuld tid, var far på fuld tid - og tiltagende syg på fuld tid.

  Gigten åd voldsomt meget af den forældrerolle, jeg havde troet, jeg skulle have over for mine børn. Jeg kunne ikke lege med dem eller løfte dem. Og ofte ikke overskue, at de larmede eller var vilde. Mange dage gik med at længes efter, at de sov - eller længes efter, at de blev ældre.

  Da jeg endelig fik en diagnose, begyndte jeg at kunne arbejde med at ændre de ting, der gjorde mit sygdomsforløb værre. Bare det, at kunne give det et navn, gjorde at jeg kunne finde overskud til at bekæmpe sygdommen og til at være sammen med min familie. Men jeg følte mig stadig alene i forhold til det at være syg forælder.

  Derfor blev jeg lykkelig, da jeg første gang hørte om MIG, fordi jeg der kunne se, at der måtte være andre i samme situation som mig. Derfor tog jeg initiativ til 'Forældre med Gigt' på ryggen af MIGs første temadag i efteråret 2020.

  Fordi jeg gerne vil være en del af et fællesskab, hvor vi kan hjælpe hinanden med de problemer, der er i en gigtfyldt hverdag, hvor man ikke kan kontrollere, hvor meget man sover. Og hvor det er svært at få plads til pauser og finde forståelse for, at man må trække sig.

  Men også fordi jeg gerne vil være med til at skabe noget blivende, der kan hjælpe andre forældre i samme situation, som jeg var, da jeg først blev syg. Der kan hjælpe til at komme bedre gennem situationen, hvor alt er nyt og skræmmende, og hvor det er svært at vide, hvordan man tackler livet som både forælder og som patient.

 • Vicki: Et nyt kapitel gav nye muligheder

  Vicky Steen Hvilsted Christensen 

  Efter at have arbejdet som dagplejer i 15 år, tog Vicki et stort spring, da hun i 2020 begyndte at studere. Selvom hun var glad for sit arbejde med børn, blev jobbet for vanskeligt at håndtere, da hun som 40-årig fik konstateret leddegigt. Lange arbejdsdage og mange løft var ikke en god kombination med en kronisk sygdom.

  ”Efter jeg stoppede som dagplejer og begyndte at læse til pædagog online, har jeg fået det overskud i hverdagen, som jeg har manglet i årevis. Jeg har fået mere ro, og kan bedre planlægge mit liv efter min sygdom, og jeg har mere tid til mine egne tre piger.”

  Vickis fritid bliver brugt med familien og hunden Balou, hvor meget af tiden går i deres campingvogn. Ellers elsker Vicky at cykle, og det bliver gerne til 150-200 km om ugen på enten racer eller MTB.

  ”Jeg har været til alle temadage med M.I.G. og jeg nyder fællesskabet med andre ligesindede, der ved, hvordan det er at være kronisk syg."

Senest opdateret 03.01.2023