Hjælpemidler – når du er i køkkenet

Madlavning kan være en udfordring for dig med gigt, når dåser og låg skal åbnes, og grøntsager og kål skal hakkes. Se hjælpemidler, der letter dit arbejde i køkkenet.

Der findes en lang række hjælpemidler, der kan gøre madlavningen lettere for dig. Her kan se et udvalg af gode hjælpemidler til køkkenarbejdet. Du kan købe hjælpemidlerne hos en række hjælpemiddelforhandlere, isenkræmmere, evt. apoteker.

Find også hjælpemidler i Gigtforeningens webshop

Sådan søger du om hjælpemidler

Se også hjælpemidler til påklædning

Se film: Aflast dine hænder med ergonomisk brødkniv

I filmen viser ergoterapeut Linette Pehrson, hvordan du skærer brød med den store, ergonomiske brødkniv, så du ikke belaster dine led unødigt. Kniven har et tykt, vinklet skaft, så den ligger godt i hånden og giver en god arbejdsstilling.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Andre hjælpemidler i køkkenet

 • Saks med ergonomisk greb, der åbner af sig selv efter hvert klip

  Saks

  Saksen er nem at klemme sammen for dig, der måske ikke har så mange kræfter i hænderne, og den åbner af sig selv efter hvert klip. Saksen har et godt, rillet greb, og du kan bruge hele hånden.

  Saksen er perfekt til køkkenet, når du åbner mademballage, pakker gaver ind eller laver håndarbejde. Den kan bruges med både højre og venstre hånd.

 • Dåseåbner til ringlåg - J. Popper

  Dåseåbner – J-popper

  J-popper er en praktisk åbner til alle dåser med ring. Placer spidsen af J-popper'en under ringen og træk i håndtaget. På den måde bliver låget fjernet sikkert og uden problemer.

  J-popper kan vaskes i opvaskemaskinen.

 • Kartoffelskræller fra Good Grips

  Kartoffelskræller

  Har du problemer med almindelige kartoffelskrællere, kan Good Grips kartoffelskrælleren være en løsning.

  Kartoffelskrælleren ligger godt og fast i hånden og letter skrællearbejdet.

 • Lågåbner til at skrue låg med. Gummihandsker kan også være en hjælp.

  Lågåbner

  En lågåbner i skridsikkert gummi giver et bedre greb, når du skal skrue låg af. Nogle har også glæde af at bruge gummihandsker i køkkenet – ikke kun til at åbne låg, men også til at få bedre greb om redskaber og skuffer.

  Du kan købe lågåbneren hos en række hjælpemiddelforhandlere, isenkræmmere og apoteker.

 • Multiåbner

  Multiåbner

  Mange har svært ved at åbne glas med skruelåg, sodavand, dåser med træk ring og lignende. Med multiåbneren har du flere redskaber i ét, da den med de mange muligheder kan bruges til både glas, dåser, skruelåg og almindelige kapsler.

Senest opdateret 01.05.2023