Byggeriet af det nye gigthospital i Sønderborg fik ministerbesøg

Kong Christian X’s Gigthospital flytter i efteråret 2018 fra Gråsten til nye faciliteter på Sygehus Sønderjylland i Sønderborg. Tirsdag besøgte sundhedsministeren byggeriet, der er i fuld gang.

Når Gigtforeningens Gigthospital i Gråsten til næste år flytter i nye rammer på Sønderborg Sygehus, bliver det blandt andet med et af de mest gennemtænkte sengeafsnit i Danmark til gavn for de mange gigtpatienter med behov for specialiseret rehabilitering. Desuden er den vigtige kontakt mellem forskere og patienter prioriteret højt. Gigtpatienterne kan se frem til smukke, moderne og tilgængelige omgivelser, ikke mindst får hospitalet et helt nyt varmtvandsbassin.

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte tirsdag i selskab med regionsrådsformand Stephanie Lose det kommende gigthospital i Sønderborg.

"Jeg er overbevist om, at det nye gigthospital vil få stor betydning for gigtpatienterne i Danmark. Jeg fik i dag set, hvordan arbejdet med at skabe nye tidssvarende forhold skrider flot frem, og Gigtforeningen skal have stor ros for at skabe endnu bedre rammer for nye former for behandling og specialiseret rehabilitering til de mennesker, der lever med gigt. Dermed kan endnu flere hjælpes til en hverdag, der minder om den, de havde, før sygdommen ramte,” lød det fra sundhedsministeren under besøget.

Gigthospitalet vil tilbyde helt nye behandlingskoncepter for svært syge mennesker med gigt fra hele landet.

"Hospitalet bliver et nationalt udviklings- og kompetencecenter, hvor vi samler de bedste kræfter inden for reumatologisk rehabilitering og giver hele dette område et markant og tiltrængt løft," siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen.

Mere om Kong Christian X’s Gigthospital 


  • Kong Christian X’s Gigthospital er Danmarks eneste specialhospital for gigtpatienter og fungerer som reumatologisk afdeling for Sygehus Sønderjylland. Patienter fra hele landet kan blive henvist til behandling.
  • Hospitalets forskningsenhed har gennem mange år været en stærk drivkraft for banebrydende forskning inden for gigtsygdomme, herunder er forskningsenheden frontløber for patientinddragelse i forskningen.
Publiceret 01.11.2017