Kom til Store Vanddag og prøv træning i vand

Ondt i led og muskler? Så er træning i vand måske noget for dig. Vær med, når en række svømmehaller forskellige steder i landet den 9.-18. november inviterer til Store Vanddag. Lad en uddannet AquaCoach guide dig gennem et skånsomt og effektivt træningsprogram – og tag gerne en ven eller veninde med.

AquaPunkt henvender sig til alle, der har et ømt punkt, eller som bare gerne vil holde sig i form. Konceptet er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med svømmehallerne.

"Vand er en fantastisk træningsmakker, hvis man har ondt – og det har rigtig mange. Faktisk lever hver femte dansker med kroniske smerter," siger Gigtforeningens fysioterapeut Lene Mandrup Thomsen, som har været med til at udvikle AquaPunkt-øvelserne.

"Vi har i mange år vidst, at øvelser i varme bassiner har en utrolig god virkning for mennesker med gigt. Men alle kan have gavn af vandtræning."

AquaPunkt foregår i almindeligt bassinvand. Udover basisøvelser for hele kroppen omfatter AquaPunkt-konceptet AquaMama for gravide, AquaPlay for børn og andre legesyge sjæle og en særlig øvelsesserie for de mange, som døjer med ondt i ryggen.

Du kan komme alene eller tage en ven eller veninde med. Alle er velkomne, for når man træner i vand, kan alle være med på lige fod. Kvinder og mænd, unge og gamle.

Så kom med til Store Vanddag i din svømmehal – det bliver en sjov og våd dag.

Find din nærmeste AquaPunkt-svømmehal, der inviterer til Store Vanddag

Fire gode grunde til at træne AquaPunkt

• Træning i vand letter belastningen på ømme led. Hvis du f. eks. vejer 65 kg på land, svarer det til 9 kg i vand
  • Bevægelse i vand giver dine muskler modstand, der gør dem stærkere, og det er let selv at tilpasse modstanden
  • Træning er vand er skånsomt og trygt. Du kan ikke falde, og vandet støtter dine bevægelser
  • Du træner enten på hold eller på egen hånd, når det passer dig

AquaPunkt er udviklet af Gigtforeningen i samarbejde med Dansk Svømmebadsteknisk Forening med støtte fra TrygFonden.

For yderligere oplysninger

Presseansvarlig Kirsten Palmer, tlf. 51 43 97 45