Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Sunde Sano-hveder til store bededag

24 stk.

Det skal du bruge

  • 3 dl vand
  • 2 ds. kogte hvide bønner
  • 3 dl mini mælk
  • 1 pk gær
  • 2 æg
  • 3 tsk. salt
  • 2 spsk. sukker
  • 3 tsk. stødt kardemomme
  • 80 g rapsolie eller anden neutral olie
  • 350 g grahamsmel eller en anden fuldkornsmel
  • 700 g hvedemel (måske lidt mindre eller mere)

Pensling

1 æg piskes sammen med lidt vand.

Sådan gør du

  1. Bønner drænes og skylles og blendes med vandet.
  2. Mælken lunes og gæren røres ud i skålen til røremaskinen.
  3. Æg, salt, sukker, kardemomme, olie, grahamsmel og ca. 600 g hvedemel vendes i og røres til en glat dej. Tilsæt evt. det sidste mel, hvis dejen er for blød.
  4. Lad dejen hæve til dobbelt størrelse ca. i 1/2 - 1 time
  5. Form dejen til 24 boller og sæt dem på en bageplade med 1-2 cm afstand.
  6. Lad hvederne hæve i 1 time på bagepladen.
  7. Hvederne pensels med 'æggevandet'.
  8. Bages ved 200 grader i 14-20 minutter alt efter ovn.
  9. Hvederne køles af. Evt. bages de dagen før.
  10. Hvederne halveres og ristes i ovn eller på brødrister.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Iben - 05-05-2023 16:20

Nemt at lave og velsmagende hveder