Gigtforeningens Mobilepris

Gigtforeningen uddeler hvert år ved repræsentantskabsmødet Mobileprisen, der gives til en eller flere personer, der har gjort en ekstraordinær synlig indsats for at forbedre forholdene for mennesker med gigt.

Prisen gives inden for et af følgende områder:

 • Tilgængelighed, design og hjælpemidler
 • Arbejdsfastholdelse og uddannelse
 • Det frivillige sociale arbejde
 • Kost, motion, træning og behandling
 • Alternativ behandling
 • Forebyggelse

Mobile som symbol på frihed

Mobileprisen består af en mobile, designet af Flensted Mobiler. Mobilen skal ses som symbol på den bevægelsesfrihed Gigtforeningen ønsker for alle, også mennesker med sygdomme og smerter i  led, ryg og muskler. Sammen med mobilen følger 15.000 kr.

Mobileprisen kan ikke søges.

 • Prismodtager 2020

  Gigtforeningens Mobilepris 2020 går til Nanna Marinussen, Karla Pilgaard og Zinna Lautrup. De tre kvinder står bag Kroniske Influencers - et enestående fællesskab, der samler kronikere på tværs af landet og på tværs af diagnoser. Kroniske Influencers startede i november 2018 som en profil på Instagram. Det viste sig, at initiativet udfyldte et stort tomrum. Fællesskabet voksede med lynets hast, og i begyndelsen af 2020 besluttede de tre kvinder at danne en egentlig forening, som i dag har mere end 1.100 medlemmer og omkring 8.000 følgere på de sociale medier. Derudover arrangerer Kroniske Influencers kaffemøder, fester og fællesaktiviteter over hele landet.

 • Prismodtager 2019

  Gigtforeningens Mobilepris 2019 går til Tove Cassøe fra SLE/lupus-netværket for hendes store og mangeårige arbejde for mennesker med gigtsygdommen SLE/lupus. Tove Cassøe er en ildsjæl, der gennem 25 år er gået forrest i kampen for udbredelse af viden om sygdommen SLE/lupus. Hun er dus med alle Lupusspecialisterne i Danmark og følger opmærksomt med i forskningen og patienternes sociale vilkår. Tove har hundredvis af gange taget telefonen og talt med en nydiagnosticeret, og hun stiller utrætteligt sin egen viden og erfaring til rådighed for andre.

 • Prismodtager 2018

  Modtager af Mobileprisen 2018 er Bente Appel Esbensen, sygeplejerske, forskningsleder og lektor ved Videncenter for Reumatologi og Rygsygdomme på Rigshospitalet i Glostrup. I alt, hvad Bente Appel Esbensen foretager sig som forsker, spørger hun hovedpersonerne til råds først. Som en af de første i Danmark inddrager hun konsekvent mennesker med gigt som forskningspartnere i alt fra planlægning til udførelse og databehandling af forskningsprojekterne. Et af projekterne har med simple SMS-beskeder formået at få en gruppe mennesker med leddegigt op af sofaen og erstatte "sidde-tid" med "gå- " eller "stå-tid" – med det resultat, at både kolesterolniveau og almen sundhedstilstand blev væsentligt forbedret.

 • Prismodtager 2017

  Læge Finn Kamper-Jørgensen

  Læge Finn Kamper-Jørgensen er medlem af Forebyggelsesrådet for Ældrebefolkningen i Fredensborg Kommune. Han får prisen for sit engagement og sin udprægede sans for forebyggelse til gavn for de mange. Finn Kamper-Jørgensen er tidligere direktør i Statens Institut for Folkesundhed. Han udarbejdede den første gigthandlingsplan for Sundhedsministeriet, og senest har han stået bag den første kommunale 5-års gigthandlingsplan.

  Kredsformand Dorte Sørensen 

  Dorte Sørensen har i 18 år været formand for Gigtforeningens Midtsjællandskreds og er tidligere medlem af Gigtforeningens bestyrelse. Hun får prisen for sin utrættelige energi og sit engagement til fordel for gigtsagen. Dorte Sørensen står i spidsen for en meget aktiv kreds, som hvert år arrangerer et utal af spændende og relevante arrangementer til gavn for mennesker med gigt.

Senest opdateret 08.10.2020