Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Stegt laks med pasta, bagte tomater og syltet citron

4 personer

Bagte tomater

Ingredienser

  • 300 g små blommetomater
  • 1 tsk. rørsukker
  • 2 fed hvidløg
  • 5 kviste citrontimian
  • 1/2 dl balsamico
  • 1/2 dl ekstra jomfruolivenolie

Fremgangsmåde

  1. Sæt ovnen på 130 grader.
  2. Halver tomaterne, og læg dem med skærefladen opad i et ildfast fad. Krydr med salt og peber samt lidt rørsukker.
  3. Pil og hak hvidløget, hak timianen, og drys det over.
  4. Fordel balsamico og olivenolie på tomaterne.
  5. Bag dem i ovnen i 1 time til 5 kvarter – åbn gerne ovnen et par gange for at slippe damp ud – tomaterne skal ende med at være som semidried tomater.

Syltet citron

Ingredienser

  • 1 økologisk citron
  • 1/2 tsk. fint salt

Fremgangsmåde

  1. Skyl citronen, og skræl den. Sørg for kun at få det gule med – det hvide er bittert.
  2. Skær skallen i så fine strimler som muligt, og kom den i en skål.
  3. Kom saltet i, og pres saften fra citronen ned over skallen.
  4. Lad det trække i en times tid.

Pasta

Ingredienser

  • 500 g god, tørret fuldkornspasta
  • 100 g pinjekerner
  • 50 g parmesan
  • Et par kviste timian
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
  2. Rist imens pinjekernerne, og knus dem.
  3. Hæld vandet fra pastaen, og vend de bagte tomater og væden fra bradepanden i.
  4. Riv halvdelen af parmesanen over, og vend pinjekernerne i.
  5. Tilsæt timianblade og ca. halvdelen af den syltede citron, og vend det hele rundt.
  6. Smag godt til med salt og friskkværnet peber.

Fisk

Ingredienser

  • 600 g laksefilet
  • Olivenolie/smør til stegning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde

  1. Skær laksen i 4 brede stykker. Krydr med salt og peber.
  2. Steg laksestykkerne ved moderat til høj varme i olie/smør på en pande.
  3. Start med den modsatte side af skindsiden, og giv den 3–4 minutter, afhængigt af tykkelsen, til den er sprød og gylden.
  4. Vend stykkerne, og steg dem meget kort tid (ca. 1 minut) på den anden side.
  5. Server straks.

Servering

Anret fisken oven på pastaen, riv den anden halvdel af parmesanen over, og server resten af den syltede citron til. Server også gerne groft brød og en grøn salat til.

Tip

Har du ikke tid til selv at lave de bagte tomater, kan du bruge tørrede tomater, som du tilsætter hvidløg og olivenolie.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 07.02.2022

Test din viden om omega-3-fedtsyrer og vind en grøntsagshakker

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk flere gange om ugen, heraf 200 gram fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med. Men hvilken fisk har det største indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer? Og er fisk godt mod gigt? Når du deltager i vores quiz er du med i lodtrækningen om vores populære opskriftsbog ’Sunde opskrifter’, en grøntsagshakker fra OXO Good Grips og et års gratis medlemskab af Gigtforeningen.

Deltag i quiz
Deltag i quiz

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer