Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Julesild med rodfrugter

Forret til 4 personer

Ingredienser

  • 1 gulerod
  • 1 persillerod
  • ½ grøn peberfrugt
  • 1 stort rødløg
  • 6 gammeldags modnede, marinerede sildefileter (ca. 360 g)

Marinade

  • 2 dl tomatketchup
  • 1 dl kryddereddike
  • 2 dl sukker
  • 12 hele nelliker
  • Friskkværnet sort peber

Fremgangsmåde

Marinade

Rør tomatketchup, kryddereddike, sukker, nelliker og peber sammen i en skål.

Grøntsager og fisk

  1. Skræl guleroden og persilleroden, og kog dem næsten møre i letsaltet vand - de skal stadig have "bid". Hæld vandet fra, og lad rødderne køle af. Skær dem derefter i tynde skiver.
  2. Skær peberfrugt og rødløg i små terninger.
  3. Skær sildefileterne i ca. 4 cm store stykker.
  4. Bland grøntsager og sild med marinaden, og lad julesildene trække i køleskab 1 døgn, inden der spises af dem.

Servering

Spis sildene på et stykke godt rugbrød pyntet med et salatblad.

Tjek din fisk med vores Omega-3-beregner

Senest opdateret 07.02.2022

Test din viden om omega-3-fedtsyrer og vind en grøntsagshakker

Fødevarestyrelsen anbefaler, at vi spiser fisk flere gange om ugen, heraf 200 gram fede fisk. Alle former for fisk og skaldyr tæller med. Men hvilken fisk har det største indhold af de sunde omega-3-fedtsyrer? Og er fisk godt mod gigt? Når du deltager i vores quiz er du med i lodtrækningen om vores populære opskriftsbog ’Sunde opskrifter’, en grøntsagshakker fra OXO Good Grips og et års gratis medlemskab af Gigtforeningen.

Deltag i quiz
Deltag i quiz

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer