Patienter slås stadig for at få udleveret medicin på Bornholm

Gigtforeningen bad inden sommerferien politikerne om at få medicinudleveringen omfattet af nødberedskabet, så patienter på Bornholm kan få deres medicin trods sygeplejestrejken. Problemet er dog stadig ikke løst, og patienterne må kæmpe for at få udleveret deres medicin. 

”Vi kan ikke udlevere medicin til dig på grund af strejken. Kom tilbage, hvis du får smerter eller forværring i din sygdom”, sådan lyder beskeden stadig på Bornholms Hospital til gigtpatienter, der skal have udleveret biologisk medicin.

Maja Bendtsen (41), der har psoriasisgigt, er én af flere patienter, som Gigtforeningen har kendskab til, der er blevet ramt af sygeplejerskestrejken.

”De ville ikke udlevere min medicin, fordi sygeplejerskerne er omfattet af strejken, og får jeg ikke den, så får jeg store smerter og bliver endnu mere træt, end jeg allerede er. Så jeg forstår slet ikke, at man lægefagligt kan tillade at ramme folk på den her måde. Medicinudlevering må da være en del af nødberedskabet”, siger hun.

Efter gentagende gange at have været i kontakt med hospitalet fik Maja Bendtsen smerter i hoften, og så lykkedes det hende endeligt at få udleveret medicinen, som skal holde den inflammatoriske gigt nede og forhindre, at kroppens væv og led nedbrydes for bestandigt.

”Det føles som om, man skal slås for at få sin medicin, og hvis man ikke bliver ved, sådan som jeg gjorde, ja så får man den bare ikke. Det er jo ikke fair”, mener Maja Bendtsen.

Kredsformanden for Gigtforeningen på Bornholm, Grethe Viborg, har talt med flere lokale patienter over sommeren, der bliver anbefalet at tage Panodil i stedet for den biologiske sygehusmedicin.

”Det her kan ikke blive ved. Panodil er jo som et hold-kæft-bolsje, som en af de ramte patienter sagde. Det er ikke medicin, og det er medicin man har behov for. Så politikerne må på banen og hjælpe her”, siger Grethe Viborg.

Intet nyt fra regionsformand Lars Gaardhøj

Gigtforeningen bad inden sommerferien politikerne i Region Hovedstaden, der har ansvaret for Bornholms Hospital, om at få medicinudleveringen omfattet af nødberedskabet, så patienterne kan få deres medicin trods strejken. Læs artiklen 'Bornholmske gigtpatienter får ikke deres medicin under strejken' 

”Blandt andre Lars Gaardhøj, der nu er regionsformand, har lovet at undersøge problemet og vende tilbage. Men vi har intet hørt fra hverken ham eller det øvrige regionsråd, og problemet er stadig ikke løst for patienterne. Det er helt uacceptabelt”, siger direktør i Gigtforeningen, Mette Bryde Lind, der nu igen har kontaktet hospitalets ledelse samt regionspolitikerne.

Gigtpatienter i Vejle og Kolding, hvor sygeplejerskerne også strejker, får udleveret deres biologiske medicin, som de plejer uden forsinkelse eller forbehold. Det oplyser Vejle Sygehus til Gigtforeningen.