Hjælp til pårørende – er du tæt på en med gigt?

Når den ene i et parforhold bliver ramt af sygdom, påvirker det hele familien, og som pårørende kan du føle dig alene med dine tanker og bekymringer. Derfor har Gigtforeningen udviklet en række tilbud til pårørende i hele landet.

Lige nu er du havnet på vores nye pårørendeside, hvor du kan læse om vores online samtalegrupper og pårørendetelefon. Du kan også se film og læse artikler, som giver dig et meget ærligt og personligt indblik i, hvordan gigt kan påvirke parforholdet. I samarbejde med en parterapeut har vi udviklet en række gode råd til, hvordan du og din partner kan værne om og styrke parforholdet.

Claus: Ibens kuffert har flere gange stået pakket hernede i stuen

Claus er kæreste og samlevende med Iben, der har haft gigt i 12 år. Gennem årene har gigten lagt et stort pres på deres parforhold, og da det var værst, skændtes de ugentligt. Iben fortæller til Claus: ”Jeg har tit tænkt på, at det måtte være et helvede for dig at komme hjem, fordi du aldrig vidste, hvad du kom hjem til.” Til sidst var sygdommen tæt på at overtage Claus og Ibens forhold – men i dag har parret lært at leve med gigten på måder, de begge kan være i.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Parterapi hjalp Claus og Iben med at tackle gigten

Det, der var med til at redde Claus og Ibens forhold, var den støtte, de fik gennem samtaler og rådgivning fra en parterapeut.

Læs hele deres historie
Læs hele deres historie

Har du hørt om vores samtalegrupper?

Er du tæt på en med gigt, og påvirker sygdommen jeres hverdag? Som andre pårørende oplever du måske, at familie og venner kan have svært ved at forstå jeres livssituation, og at de kommer med velmenende 'gode' råd, som I ikke kan bruge til noget. Det kan også være, at du ikke vil belemre din familie og venner med dine bekymringer? Her kan en samtalegruppe være et godt supplement til venner og familie, da du vil opleve, at din gruppe lytter til og forstår dig. Og de kommer ikke med klodsede kommentarer, fordi de kender til din livssituation.

Læs mere om samtalegrupper
Læs mere om samtalegrupper

Du behøver ikke være medlem af Gigtforeningen for at benytte vores tilbud til pårørende, da TrygFonden støtter tiltaget.