Alkohol og gigt – derfor bør du holde igen

Hvis du drikker for meget alkohol, øger det din risiko for at udvikle visse gigtsygdomme. Få gode råd om alkohol og gigt.

Alkohol og gigt

Alkoholforbrug har betydning for flere gigtsygdomme. Et langvarigt højt alkoholforbrug har negativ effekt på knogler og muskler og øger risikoen for at få flere gigtsygdomme.

Alkohol og urinsyregigt

Hvis du vil forebygge eller har urinsyregigt, bør du holde igen med alkohol. Alkohol får nemlig mængden af urinsyre i blodet til at stige. Og den større mængde af urinsyre i dit blod, vil give dig større risiko for nye anfald af urinsyregigt.

Få flere gode råd om urinsyregigt

Alkohol og leddegigt

Hvis du vil forebygge leddegigt, bør du måske holde øje med, hvor meget alkohol du drikker. Hvis du igennem mange år højst drikker, hvad der svarer til et par glas om ugen, er din risiko for at få leddegigt muligvis mindre. Der er dog ingen sikker viden om alkohols beskyttende virkning ved leddegigt.

Få flere gode råd om leddegigt

Alkohol og medicin

Får du medicin mod din gigtsygdom, skal du være opmærksom på, at alkohol kan have en indvirkning på medicinens effekt, og alkohol kan øge eventuelle bivirkninger af medicinen. Læs på indlægssedlen i medicinen, og spørg eventuelt din læge til råds.

Læs mere om alkohol og gigtmedicinen methotrexat

Læs også om gigt og rygning

Læs også gigt og kaffe og te

Læs mere om de officielle kostråd

Senest opdateret 05.01.2016