Med Nøglehulsmærket finder du det sundere valg i supermarkedet

Er du en af dem, der er i tvivl om, hvad Nøglehulsmærket står for? Mange af os overser mærket, når vi handler, men Nøglehulsmærket er en hjælp til sundere valg i hverdagen.

Måske kender du til det grønne Nøglehulsmærke, når du handler, men ved du i grunden, hvad det står for?

Kort sagt er Nøglehullet et officielt ernæringsmærke fra Fødevarestyrelsen, der hjælper dig med at vælge de sundere fødevarer på hylderne i supermarkedet og leve efter de officielle kostråd. 

Det er blandt andet på nogle færdigretter, at du finder Nøglehullet, hvis du kender til at købe dem, når gigten gør det uoverskuelig at skrælle og ordne grøntsagerne til aftensmaden. 

Hvis du vælger fødevarer med Nøglehullet til, når det er muligt, bliver din kost betydeligt rigere på fuldkorn og væsentligt fattigere på salt og mættet fedt, viser en undersøgelse fra Fødevareinstituttet på Danmarks Tekniske Universitet.

Gigtforeningen er en del af Fødevarepartnerskabet og i samarbejde med Fødevarestyrelsen støtter vi op om en kampagne, som skal gøre os opmærksomme på Nøglehullet. En forbrugertest viser nemlig, at 43 procent af os forbrugere ikke lægger mærke til Nøglehullet, når vi køber ind.

Kost til din diagnose

Måske oplever du, at noget af det, du spiser eller drikker, påvirker din gigt positivt – eller negativt. 

Selv om der ikke er forsket så meget i, hvordan bestemte fødevarer påvirker gigt, har vi samlet den viden, der findes, og kombineret den med gode råd til dig med leddegigt, artrose, Sjögrens syndrom eller urinsyregigt.

De gode råd finder du på vores side om kost til din diagnose.  

Publiceret 28.09.2023