Frosne grøntsager er både sunde og nemme

Der er ingen grund til at undgå frosne grøntsager i supermarkedet, når du handler, for de er både sunde og nemme i madlavningen.

Når du handler i supermarkedet og ser køledisken med frosne grøntsager, er der ingen grund til at gå uden om.

For frosne grøntsager i køledisken kan indeholde mindst lige så mange næringsstoffer som de friske grøntsager i grøntafdelingen, fortæller Henriette Thorseng, der er kostvejleder i Gigtforeningen.

Det skyldes, at frosne grøntsager i nogle tilfælde indeholder flere vitaminer, da de behandles og fryses ned kort tid efter høsten.  De friske grøntsager taber derimod vitaminer, hvis de transporteres og opbevares i længere tid hos forhandlere og senere i hjemmet.

Flere fordele ved frosne grøntsager

Frosne grøntsager har ikke kun sunde fordele. De er også nemme at bruge i madlavningen, hvis din gigtsygdom gør det svært at ordne og hakke grøntsager. For de frosne grøntsager er nemlig rengjorte og skåret ud, når du pakker dem ud af posen.

Med de frosne grøntsager kan du desuden nøjes med at tilberede den mængde, der passer til dit måltid. Det gør det for eksempel let at tø en lille portion ærter op til din frokost eller lignende.

Publiceret 08.12.2023