Undgå, at sommerferien tager al din energi

Med genåbningen er sommerferie-mulighederne igen blevet flere, men hold øje med din energi og de høje forventninger, når du planlægger sommerferiens aktiviteter, lyder rådet fra Gigtforeningens psykolog.

Sommerferien forbinder vi ofte med hygge, gode stunder og oplevelser sammen med dem, vi holder af. Men nogle gange kommer vores ønsker og håb for ferien til at spænde ben for os. De høje forventninger, til hvordan dagene skal forløbe, kan betyde, at vi fylder dagene med for mange aktiviteter eller krampagtigt holder fast i en plan, som ender med ikke at passe til familiens eller kroppens dagsform.

Hvis du er indstillet på at være fleksibel på forhånd, kan det få dagen til at glide lettere, selvom den ender med at se anderledes ud, end du forventede. Måske var planen om en heldagsudflugt eller strandtur i timevis ikke det, din krop eller familie havde brug for lige den dag.

Måske du har en masse gode idéer til alt det, I kan opleve sammen nu som familie, nu hvor restriktionerne langt om længe er lettet. Nogle gange kan mange oplevelser og et tæt pakket program overstimulere os, og så er det, at nærværet og intimiteten ryger.

Der er ikke noget quick fix til at få mere energi hen over sommeren. Du skal give dig selv tid og rum til at finde dyb hvile og ro hver eneste dag.

Få psykologens 5 gode råd til en rolig sommerferie

Publiceret 06.07.2021