Hvorfor al den snak om arv?

Hvorfor skriver I så meget om arv og testamente, og at man skal testamentere penge til jer? Det virker helt ærligt mærkeligt. Det er vel ikke meningen med en forening som jeres? Sådan lyder et spørgsmål til Rådgivningen – læs advokatens svar.

Spørgsmål

Hvorfor skriver I så meget om arv og testamente, og at man skal testamentere penge til jer? Det virker helt ærligt mærkeligt. Det er vel ikke meningen med en forening som jeres?

Svar fra Lise van Brugge, advokat i Gigtforeningens rådgivning

Tak for dit meget relevante spørgsmål. Gigtforeningen er en privat forening. Kun 2 % af vores indtægter stammer fra offentlig støtte, så derfor er vi helt afhængige af indtægter fra arv og indsamlede midler til vores arbejde for at forbedre tilværelsen for mennesker med gigt. 

Vi kan altid blive bedre til at oplyse om, hvordan vi bruger de penge, som testamenteres til Gigtforeningen, hvilket dit spørgsmål også lægger op til. De penge, vi modtager via arv, er bl.a. med til at finansiere Gigtforeningens støtte til forskningen. Det er for eksempel takket være arv, at vi har kunnet etablere Dansk ReumaBiobank, der er et enestående redskab for forskningen i skræddersyet behandling til mennesker med inflammatorisk gigt. Det var også Gigtforeningen, der satte skub i udviklingen af den moderne billeddiagnostik, hvor vi i dag er i verdenseliten. Vi igangsatte også et stort forskningsprojekt, der resulterede i en forbedring af behandlingen af bl.a. leddegigt over hele verden. Og det er kun nogle ganske få ud af en meget lang række eksempler på den konkrete betydning, vores indtægter fra arv har. 

Derfor er vi dybt taknemmelige for, at nogle mennesker vælger at betænke os i deres testamente. Det har enorm betydning for vores arbejde, og heldigvis er min erfaring også, at de personer, der støtter Gigtforeningen, bakker op om, at vi arbejder så målrettet på at sikre flere midler til sagen.

Denne artikel har været bragt i vores medlemsmagasin 'LedSager'. Læs mere om, hvordan du kan få fat på 'LedSager'

Publiceret 04.08.2021