Ny vejledning for COVID-19-vaccination af gigtpatienter

Dansk Reumatologisk Selskab (DRS), der er en sammenslutning af eksperter i gigtsygdomme, har offentliggjort nye vejledninger vedrørende COVID-19 vaccination for dig med en inflammatorisk gigtsygdom. De to vacciner er ikke specifikt afprøvet hos mennesker med gigt, men DRS anbefaler, at du bliver vaccineret. Konkret rådgivning i forhold til vaccinationen gives bedst af den behandlende læge eller afdeling.

Vaccine og gigtbehandling

Eksperterne anbefaler, at du ikke holder pause med din behandling i forbindelse med din vaccination. Dog gælder der særlige forhold, hvis du behandles med lægemidlet Rituximab eller lægemidlet Cyclofosfamid. Tager du det, skal du tale med din læge om din medicin i forhold til vaccinen.

I takt med at der kommer ny viden om vaccinerne, vil DRS sandsynligvis opdatere deres vejledninger. DRS følger udmeldingerne fra de internationale gigt-sammenslutninger i Europa og USA.

Vi følger udviklingen

Gigtforeningen er stadig i løbende dialog med myndighederne og eksperter, og vi melder ud, når der kommer mere klarhed om vaccinerne.

Læs mere på Dansk Reumatologis hjemmeside 

Læs mere om COVID-19 vaccination på Sundhedsstyrelsens hjemmeside

Publiceret 12.01.2021