Kreativ vinder af essaykonkurrencen Edgar Stene

Med sin levende beskrivelse af at være til virtuel koncert i et år, hvor hele landet har været lukket ned, blev Stine Bjørk Brøndum Jefsen en sikker vinder af ikke kun den danske, men også den internationale Edgar Stene essaykonkurrence. Mød Stine her og læs hendes essay. 

Stine Bjørk Brøndum Jefsen, 35 år, bor i Aarhus med sin mand og deres treårige søn. Hun er uddannet journalist, men har måttet holde op med at arbejde på grund af sin gigt. Stine er et meget kreativt menneske, der holder af at udtrykke sig gennem at male, tegne og skrive. For øjeblikket arbejder hun på en børnebog, men for nogle måneder siden var det et essay, der optog hende.

”Jeg blev opmærksom på EULAR (den europæiske gigtorganisation, red.) og Edgar Stene-prisen i LedSager. Jeg vidste med det samme at jeg ville deltage på et eller andet tidspunkt. Men emnet skulle være det rigtige for mig,” fortæller Stine.

Teknologi og gigt

Temaet for konkurrencen var, hvordan man havde brugt teknologien i forbindelse med sin gigt. Og det emne fangede Stines interesse.

“Jeg er mor, hustru, datter, søster og ven. Men jeg er også en person med en sygdom, som begrænser mig i mit sociale liv. Følelsen af at blive ekskluderet fra sociale arrangementer har været svær for mig. Under pandemien har jeg for første gang i mange år følt mig som en del af et større fællesskab – takket være de digitale løsninger, som vi er blevet introduceret for i snart sagt alle aspekter af vores liv. Så jeg havde virkelig noget på hjerte og vidste, at det var nu, jeg skulle være med i konkurrencen,” siger hun. Stines bidrag blev ikke kun valgt som det bedste danske bidrag, men vandt også den internationale konkurrence. Under normale omstændigheder indebærer førstepræmien udover 1.000 EURO også en tur til den årlige kongres, der finder sted i en europæisk storby. Men konferencen, som skulle have været afholdt i Paris, er på grund af corona erstattet af en virtuel kongres.

Her kan du læse Stines essay – det danske bidrag, der blev kåret som vinderen af den internationale Edgar Stene Pris 2021. 

Læs "En del af fællesskabet" af Stine Bjørk Brøndum Jefsen (pdf)

Publiceret 27.04.2021