Hvad har du lært under COVID-19?

Danmark er i gang med en større genåbning, og det er fantastisk. Men selvom du glæder dig, og selvom genåbning er en god ting, er det værd og stoppe op og overveje, hvordan du kan deltage i samfundet igen på en god måde – i stedet for bare at vende tilbage til dine gamle vaner fra før COVID-19.

Det er ikke så ofte, vi får mulighed for at ’genstarte’ vores vaner og måde at leve på. Men den mulighed har COVID-19 givet os ved at sætte hele samfundet på standby i en længere periode. På godt og på ondt. Nogle har haft det svært med alle begrænsningerne, andre har nydt roen og ikke at skulle have så mange planer. Uanset hvordan det har været for dig, er det her en oplagt mulighed for at stoppe op og overveje, hvordan du vil leve dit liv fremover.

Prøv at reflektere over, om der er nogle af de vaner og måder, du har levet dit liv på under COVID-19, som egentlig var meget gode for dig, og som du gerne vil holde fast i. Så du ikke automatisk falder tilbage i dine gamle rutiner fra før COVID-19, hvis du egentlig helst vil lægge nogle af dem bag dig.

COVID-19 – en mulighed for at skabe forandring

COVID-19 har været en barsk omgang, men det er også en mulighed for at gøre noget nyt og blive bevidst om, hvordan du vil leve dit liv og blive en del af samfundet igen.

Hvis du træder et skridt tilbage og reflekterer over det sidste år, hvad har du så lært om dig selv og dine prioriteringer? Både på godt og ondt. Måske har du oplevet, at det er vigtigt for dig at holde fast i træningen, og at du får flere smerter, når du ikke har haft mulighed for at bevæge dig. Måske har du opdaget, at det passer dig rigtig godt at arbejde hjemmefra, for så kan du holde flere pauser i løbet af dagen. Måske har du oplevet, at færre planer faktisk har givet mere overskud til dem, der er vigtige for dig i hverdagen.

Hvad end dit hverdagsliv har budt på under COVID-19, er det værd at reflektere over, hvilken lærdom og hvilke erfaringer, du kan tage med videre i livet efter genåbningen.

Få tre spørgsmål, så du kan reflektere over, hvad du har lært under COVID-19

Publiceret 25.06.2021