Giver din medicin bivirkninger? Giv din læge og Lægemiddelstyrelsen besked!

Hvis du oplever bivirkninger ved din medicin, er det vigtigt, du giver din læge og Lægemiddelstyrelsen besked. Uanset om de er beskrevet i indlægssedlen eller ej. På den måde hjælper du både myndighederne og dine ’medpatienter’ med at få mere viden om bivirkninger.Al medicin kan have bivirkninger – de fremgår af medicinens indlægsseddel. Men de bliver desværre ikke altid indberettet. Måske er hverken du eller din læge opmærksom på, at de små eller store symptomer, du oplever, kan være en bivirkning til den medicin, du får. 

Tal med din læge

Derfor er det vigtigt, at du som patient selv er opmærksom på, hvordan du har det, og om der sker ændringer i den måde, du reagerer på medicinen. Tal med din læge, hvis du oplever bivirkninger – måske skal din behandling ændres eller justeres.

Indberet bivirkninger

Det er også en god idé at indberette det til Lægemiddelstyrelsen, hvis du har en formodning om, at du har fået bivirkninger af den medicin, du tager – særligt hvis der er tale om alvorlige formodede bivirkninger og bivirkninger, der ikke står i indlægssedlen. 
På den måde hjælper du både myndighederne og dine ’medpatienter’ med at få mere viden om bivirkninger.

Alle kan melde bivirkninger til Lægemiddelstyrelsen på www.meldenbivirkning.dk.

 

Publiceret 10.11.2020