7 gode råd til at søge fleksjob

Det kan være svært at søge fleksjob, da der ikke er mange stillingsopslag med fleksjob. Så hvordan finder du det, og hvordan fortæller du om dine behov, uden at din potentielle arbejdsgiver mister interessen fra starten? Her får du en lille guide til, hvordan du kommer i gang.

Din vej til fleksjob

 1. Brug dit netværk til at finde mulige jobs eller virksomheder, du gerne vil arbejde i. 

 2. Søg opslåede deltidsstillinger eller søg uopfordret 

 3. Inden du sender en uopfordret ansøgning, bør du skaffe dig oplysninger om virksomheden og bruge dem til at målrette din ansøgning. Gerne til en konkret stilling, du kunne tænke dig.
   
 4. Fortæl om din arbejdserfaring og dine kompetencer - fremhæv dét, der er særlig relevant for virksomheden. 

 5. Overvej om din funktionsnedsættelse har betydning for jobbet, så arbejdsgiveren skal informeres. Arbejdsgiveren har ikke krav på at kende din diagnose, men skal vide, om du har nogle begrænsninger i forhold til bestemte opgaver. Derfor skal du kun fortælle, hvad din funktionsnedsættelse betyder for det konkrete job. 

 6. Hav på forhånd forslag til praktiske løsninger. Her kan du bruge fleksjobbeviset, som indeholder oplysninger om fleksjobordningen, handicapkompenserende ordninger og dine skånebehov. Har du ikke fået et fleksjobbevis, kan du bede din sagsbehandler i jobcentret om et. Du har ret til at få et fleksjobbevis, når du er ledig fleksjobber og får ledighedsydelse.
   
 7. Vær åben for virksomhedspraktik. Det er en god mulighed for at læse arbejdspladsen og opgaverne at kende og finde frem til det optimale timetal for dig. Samtidig får arbejdsgiveren indblik i dine kompetencer. Som regel varer en praktik op til 13 uger - i særlige tilfælde med mulighed for forlængelse. Du får ledighedsydelse under praktikken. 

Vil du vide mere?

www.star.dk kan du både se en film og finde en pjece om fleksjob. Den beskriver hvor og hvordan du søger. Skriv '1-2-3 skridt til fleksjob' i søgefeltet. Pjecen uddyber de 7 ovenstående punkter.

Publiceret 11.09.2020