Problemer med at få sulfasalazin? Kontakt din reumatolog!

En del gigtpatienter har i den seneste tid oplevet problemer med at få udleveret sulfasalazin (Salazopyrin) på apoteket. Er du en af dem, skal du kontakte din reumatolog eller din praktiserende læge, som kan søge om tilladelse til at få sulfasalazin-produkter fra udlandet. Det kan ske allerede nu, så medicinen kan være tilgængelig fra slutningen af næste uge.

Sulfasalazin bruges i behandlingen af bl.a. leddegigt, rygsøjlegigt og andre inflammatoriske sygdomme. Det er især de såkaldte entero-tabletter, som er relevante for gigtpatienter. De fås i øjeblikket kun på ganske få af landets apoteker.

Hvis du står og mangler medicinen nu og her, og den er udsolgt på det apotek, du plejer at bruge, kan den muligvis skaffes fra et andet apotek. Det er derfor en god idé at ringe til dit apotek i forvejen for at høre, om de har tabletterne på lager.

For at du kan få tilskud til de udenlandske pakninger, skal din læge søge om enkelttilskud hos Lægemiddelstyrelsen. Du kan få tilskuddet med tilbagevirkende kraft, så husk at gemme kvitteringen!

Lægemiddelstyrelsen arbejder på, at forsyningerne fra udlandet kan dække behovet, indtil de danske pakninger kan fås igen. Hvis du i mellemtiden har brug for en indlægsseddel på dansk, kan du hente den på www.indlaegsseddel.dk.

Publiceret 12.06.2020