Lupus-ildsjæl vinder Mobileprisen: Ingen skal føle sig alene

Gigtforeningens Mobilepris 2019 går til Tove Cassøe fra SLE/lupus-netværket for hendes store og mangeårige arbejde for mennesker med SLE/lupus.

I 25 år har Tove Cassøe dedikeret sig til kampen for et bedre liv for mennesker med gigtsygdommen SLE/lupus. Den store frivillige indsats har givet 62-årige Tove Cassøe Gigtforeningens Mobilepris 2019.

"Tove Cassøe er en ildsjæl, der gennem alle årene er gået forrest i kampen for udbredelse af viden om sygdommen SLE/lupus. Hun er dus med alle Lupusspecialisterne i Danmark og følger opmærksomt med i forskningen og patienternes sociale vilkår. Tove har hundredvis af gange taget telefonen og talt med en nydiagnosticeret, og hun stiller utrætteligt sin egen viden og erfaring til rådighed for andre," sagde Gigtforeningens bestyrelsesformand Ulrik Bülow ved prisoverrækkelsen.

Gigtforeningens Mobilepris hylder hvert år personer, der har gjort en særlig positiv forskel for mennesker med gigt.

Ingen skal føle sig alene

Tove Cassøe var i starten af 30’erne, da hun fik diagnosen SLE/lupus. Dengang var der ikke mange, der kendte sygdommen.

"Ingen i min omgangskreds kunne forstå, hvad jeg fejlede, og lægerne kom ofte til kort, fordi lupus er så sjælden. Jeg var frustreret og følte mig meget alene, og de følelser ønsker jeg ikke for nogen. Det har altid været min største drivkraft i mit frivillige arbejde, at ingen skal føle sig alene," siger hun.

Siden tog Tove Cassøe initiativ til at stifte SLE/lupus-netværket, som har fokus på at udveksle erfaringer og udbrede viden om sygdommen. Derudover er hun en af kræfterne bag afholdelsen af den årlige ’World Lupus Day’ og kurset ’Kend din Lupus’.

Forstår hinandens problemer

"Jeg er utroligt glad for anderkendelsen ved at have fået denne pris. Jeg vil gerne hjælpe og støtte andre, men arbejdet hjælper også mig. I dag har jeg gennem netværket mødt en masse gode mennesker. Vi forstår hinandens problemer med sygdommen og kan tale sammen og opmuntre hinanden," siger Tove Cassøe

Mobileprisen blev uddelt ved Gigtforeningens repræsentantskabsmøde den 22. maj. Det er 15. gang, prisen bliver uddelt, og vinderen modtager ud over hæderen 15.000 kroner og en smuk mobile specialdesignet af Flensted Mobiler.

Publiceret 23.05.2019