Hæder og priser til fremtidens reumatologer

Gigtforeningens studenterpriser er traditionen tro blevet uddelt til medicinstuderende, som har skrevet selvstændige opgaver om gigt og gigtrelaterede emner. Priserne på hver 10.000 kr. blev overrakt ved Gigtforeningens repræsentantskabsmøde.

10 talentfulde medicinstuderende er blevet belønnet med Gigtforeningens Studenterpris. Prisen går hvert år til studerende, som har lavet en højt vurderet opgave inden for det reumatologiske område.

"Flere mennesker vil få gigt i de kommende år, og derfor er der brug for flere reumatologer (gigtlæger). Med studenterpriserne håber vi derfor at motivere de dygtige unge lægespirer til at specialisere sig inden for gigtområdet til gavn for de mange mennesker med gigt," siger direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind.

Årets studenterpriser blev overrakt den 22. maj ved Gigtforeningens repræsentantskabsmøde. Prisvinderne er:

  • Sine Søndergaard Korsholm fra Syddansk Universitet for et forskningsprojekt om hjertepåvirkning og antistoffer ved myositis (muskelgigt).
  • Line Strand Andersen fra Syddansk Universitet for et forskningsprojekt om komplikationer under graviditet hos kvinder med SLE/lupus.
  • Helene Christensen fra Aarhus Universitet for et forskningsprojekt om, hvilken metode der er bedst til måling af iltmætningen i blodet hos patienter med systemisk sclerodermi.
  • Julie de Fønss Gandrup fra Syddansk Universitet for et forskningsprojekt om sundheds-IT til nemmere og bedre dokumentation af leddegigtpatienters sygdomsaktivitet.
  • Camilla Holmenlund fra Syddansk Universitet for et forskningsprojekt om patientinddragelse i evaluering af patientrapporterede resultatmål for patienter, som har fået en kunstig hofte.
  • Monika Laugesen fra Københavns Universitet for et forskningsprojekt om rygestop hos patienter med leddegigt eller slidgigt.
  • Mikkel Peter Lunen fra Aarhus Universitet for et forskningsprojekt, om hvorvidt en CT-scanning kan finde en fortykkelse af hovedpulsåren og dermed opdage karbetændelse hos patienter med sygdommen storkars kæmpecellebetændelse.
  • Søren Emil Rasmussen fra Aarhus Universitet for et forskningsprojekt om effekten af elektrisk stimulation af vagusnerven hos patienter med psoriasisgigt eller rygsøjlegigt.
  • Teodor Lien-Iversen og Daniel Barklin Morgan fra Syddansk Universitet for et forskningsprojekt om behandling af forreste korsbåndsskader.

Alle vinderne har modtaget 10.000 kroner fra Gigtforeningen.

Publiceret 23.05.2019