Vidste du, at Gigtforeningen har sit eget hospital?

Har du brug for at blive undersøgt eller behandlet for gigtsygdom, kan du bede din læge om at blive henvist til Dansk Gigthospital, der er Danmarks eneste specialhospital for gigtpatienter.

Som en af de eneste patientforeninger i landet driver Gigtforeningen et hospital, Dansk Gigthospital i Sønderjylland.

Udover at være landets eneste specialiserede gigthospital, er hospitalet også det eneste sted, der tilbyder rehabilitering under indlæggelsen. Rent praktisk betyder det, at du som patient bliver behandlet af et højt kvalificeret tværfagligt team, der foruden reumatologer består af ergo- og fysioterapeuter, diætister m.fl.

Bliv henvist til landets bedste behandling

Gigthospitalet er en del af det frie sygehusvalg, så uanset hvor i landet du bor, kan du blive henvist til enten udredning eller behandling her.

Hospitalet fik fornyelig en flot andenplads i en national kåring af behandlingen af leddegigt. Det er det medicinske tidsskrift, Dagens Medicin, der hvert år kårer Danmarks bedste hospitaler inden for en lang række kategorier. Sundhedsstyrelsen har desuden tildelt gigthospitalet regionsfunktion i specialiseret rehabilitering, hvilket er en officiel blåstempling af den behandling, patienterne modtager på stedet.

Dansk Gigthospital behandler patienter med:


  • Inflammatoriske led- og bindevævssygdomme, bl.a. leddegigt, psoriasisgigt, morbus Bechterew, spondylartropatier, urinsyregigt, primære og kutane vaskulitter, SLE/lupus, sklerodermi, polymyositis/ dermatomyositis, MCTD, kæmpecellearteritis og morbus Sjögren.
  • Ikke-inflammatoriske led- og gigtsygdomme, herunder osteoporose efter en gigtsygdom eller -behandling.
  • Smerte- og belastningsrelaterede skader i arme, ben og ryg som f.eks. idrætsmedicinske problemer, hvor almindelig behandling ikke hjælper.
  • Aktiv inflammatorisk sygdom og store fysiske begrænsninger, som ikke har gavn af anti-inflammatorisk behandling. Gigthospitalet tilbyder disse patienter specialiseret rehabilitering under indlæggelse.
Publiceret 24.01.2018