Lars står op for sin mor

"Min mor fik leddegigt, da hun var en ung kvinde – lige efter, at jeg blev født. Jeg tror på, at forskerne kan ændre livet for mange mennesker, hvis de får muligheden for det – og midlerne til det,” siger Lars Ellegaard, der står op for sin mor, når Gigtforeningen sammen med Scleroseforeningen samler ind til forskning søndag den 10. september. Der er brug for flere indsamlere, tilmeld dig nu.

”Mange er ikke klar over, hvad det vil sige at leve med en alvorlig gigtsygdom. Min mor fik leddegigt, da hun var en ung kvinde – lige efter, at jeg blev født. Hun har været igennem 27 operationer – og hun har aldrig kunnet det samme som mine kammeraters mødre. Men hun har så meget overskud og livsglæde, og så har hun det mest smittende humør, som gør hendes omverden positiv,” fortæller Lars Ellegaard.

Lars er ambassadør for Gigtforeningen og Scleroseforeningens fælles husstandsindsamling den 10. september – og han har meldt sig som indsamlingskoordinator i Tørring, der ligger tæt på Vejle. Lars er civilingeniør og HD og har tidligere arbejdet inden for medicinalbranchen.

Folk forstår ikke alvoren

”Jeg har oplevet, at andre sygdomme får stor opmærksomhed – og masser af penge til forskning. Jeg synes, gigt er overset og underprioriteret på trods af, at så mange danskere er ramt. Det er som om, alvoren ikke rigtigt er gået op for omverdenen,” siger han.

”Jeg tror virkelig på, at hvis forskerne får muligheden for det og midlerne til det, kan de ændre livet for mange, mange mennesker,” pointerer han.

Annalise fik gigt i en tid, hvor behandlingsmulighederne var få og ikke særligt effektive. Derfor lever hun i dag med de skader, der fulgte med. Udover daglige smerter har hun svært ved at gå, og hun kan ikke løfte meget mere end en liter mælk.

Overskud trods smerter

”Men min mor er sej. Hun og hendes gode veninder, som også har gigt, har et fantastisk fællesskab – de går til varmtvandstræning og har det rigtig sjovt. Min mor er sådan én, der er der for alle og altid er klar til at hjælpe på trods af smerter. Både når der er arrangementer, eller hvis nogen har brug for en, der lytter. Hun har et enormt menneskeligt overskud, selvom hun altid har ondt. Jeg står op for hende – og for de mange andre, som lever med gigt,” fastslår Lars.

Vi har brug for flere indsamlere den 10. september – tilmeld dig nu

Der er brug for flere indsamlere, når Gigtforeningen og Scleroseforeningen søndag den 10. september fra kl. 10 samler penge ind til forskning i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.

Bliv indsamler

Publiceret 08.09.2017