En enorm lettelse, da diagnosen endelig lå fast

Sådan lyder det fra Nanna Hanquist Johnsen i hendes essay ”Mig og min diagnose”, der blev udvalgt som det bedste danske bidrag til den europæiske skrivekonkurrence ”Edgar Stene”, hvor det netop er blevet kåret med en flot andenplads. Læs hendes fortælling.

"Heldigvis har jeg verdens bedste nære netværk, der støtter mig i processen," lyder det blandt andet fra Nanna Hanquist Johnsen (tv.) i hendes essay.

I år var emnet for skrivekonkurrencen: Tidlig diagnosticering og adgang til behandling – den ideelle og den reelle verden. På engelsk lyder det: Early diagnosis and access to care in rheumatic and musculoskeletal diseases (RMDs) - the ideal world and the reality - my personal story.

På denne baggrund har Nanna Hanquist Johnsen skrevet et bevægende og livsbekræftende essay, hvor det blandt andet lyder "En diagnose kan føles som et slag lige i ansigtet. Verdens værste knockout. Men jeg har rejst mig op igen – og denne gang er paraderne oppe".

En flot andenplads

Gigtforeningen udvalgte essayet til at konkurrere med en lang række andre europæiske bidrag om tre kontante pengepræmier, hvor førstepræmien også bød på deltagelse i den store europæiske gigtkongres EULAR i Madrid til juni.

Danmark har vundet Edgar Stene Prisen flere gange de seneste år, og vi krydsede fingre for Nanna, da de tre europæiske vindere fornyelig skulle findes, og her løb Nannas danske bidrag af med en flot andenplads og en pengepræmie på 700 euro! Et stort tillykke til Nanna, som vi ønsker alt mulig held og lykke fremover.

Her kan du læse hendes essay – det danske bidrag til Edgar Stene Prisen 2017.

"Mig og min diagnose" af Nanna Hanquist Johnsen (pdf)

Publiceret 17.03.2017