Kommunalvalg 2021: Sæt gigt på dagordenen

Der er stor forskel på de kommunale tilbud til mennesker med gigt. Det stiller vi skarpt på op til valget den 16. november. Læs mere – og vær med! Skriv til os om din kommunes indsats på gigtområdet på KV21@gigtforeningen.dk.

Debat: Hvor meget skal gigtpatienter lægge ryg til i din kommune?

I runde tal er der lige så mange gigtpatienter, som der er skoleelever i Danmark. Omkring 700.000 har en gigt- eller rygsygdom, og langt de fleste er tilknyttet det nære sundhedsvæsen. Men selvom det er en af de største folkesygdomme, så fylder gigtpatienterne umådeligt lidt i kommunernes aktuelle valgkamp og generelle sundhedstilbud. Sådan bør det ikke være i den kommende valgperiode.

Læs debatindlægget
Læs debatindlægget

Store kommunale forskelle på tilbud for mennesker med artrose

Gigtforeningen har med hjælp fra Kantar-Gallup fået afdækket, hvilke tilbud som træning, patientuddannelse og smertehåndtering kommunerne tilbyder gigt- og rygpatienter. Undersøgelsen viser, at der er urimelig stor forskel på, hvilke sundhedstilbud kommunerne udbyder.

Læs mere om den urimelige forskel
Læs mere om den urimelige forskel

Gør en forskel til kommunalvalget

Du kan selv være med til at rejse gigtsagen, når du møder dine lokale kandidater foran Netto eller deltager i et debatarrangement. Spørg dem, hvordan de vil hjælpe nedslidte borgere? Alle os med gigt- og rygproblemer? Der er brug for forebyggelsestilbud, siger direktør i Gigtforeningen Mette Bryde Lind.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies