Tilskud til medicinsk cannabis hjælper ikke gigtpatienter med kroniske smerter

Det er glædeligt, at en tilskudsordning til medicinsk cannabis nu er på trapperne, men tilskuddet er ikke højt nok. Det betyder, at gigtpatienter med kroniske smerter stadig er henvist til det illegale marked.

-Vi har længe argumenteret for, at egenbetalingen for medicinsk cannabis ikke må overstige 500-600 kr. om måneden. Med et tilskud på 50 pct. vil en typisk gigtpatient med kroniske smerter selv skulle betale ca. 1500 kr. om måneden. En undersøgelse i vores brugerpanel viser, at selv en pris på 1200 kr. om måneden vil være en barriere for hele 62 pct. af patienterne, siger Gigtforeningens direktør Mette Bryde Lind.

-Mange gigtpatienter med kroniske smerter er uden for arbejdsmarkedet og i forvejen belastet af store udgifter til øvrig behandling som f. eks. fysioterapeut eller kiropraktor. Derfor rammer tilskudsordningen stadig socialt skævt, siger hun.

En anden løsning kunne derfor være at lade tilskuddet til medicinsk cannabis indgå i de generelle tilskudsregler til medicin, så alle patienter er omfattet, ligesom det er tilfældet for patienter, der får udskrevet lægemidler med cannabis, som er produceret magistralt, mener Gigtforeningens direktør.

-Hvorfor skal der være forskel på, hvad forskellige patientgrupper kan opnå i dækning? Voldsomme kroniske smerter er lige indgribende for alle, siger Mette Bryde Lind.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

Kirsten Palmer, presseansvarlig, Gigtforeningen, tlf. 51 43 97 45KPalmer@gigtforeningen.dk

Publiceret 22.03.2018