Sundhedsministeren besøger det kommende gigthospital i Sønderborg

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte tirsdag i selskab med regionsrådsformand Stephanie Lose det kommende gigthospital i Sønderborg. 

Sundhedsminister Ellen Trane Nørby besøgte tirsdag i selskab med regionsrådsformand Stephanie Lose det kommende gigthospital i Sønderborg. De blev vist rundt af repræsentanter fra Sønderborg Kommune, regionsrådet og Sønderborg Sygehus. På billedet ses også Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen, Ulrik Bülow, formand for Gigtforeningens bestyrelse og arkitekt Helge Skovbjerg. Fotograf: Palle Skov.

"Jeg er overbevist om, at det nye gigthospital vil få stor betydning for gigtpatienterne i Danmark. Jeg fik i dag set, hvordan arbejdet med at skabe nye tidssvarende forhold skrider flot frem, og Gigtforeningen skal have stor ros for at skabe endnu bedre rammer for nye former for behandling og specialiseret rehabilitering til de mennesker, der lever med gigt. Dermed kan endnu flere hjælpes til en hverdag, der minder om den, de havde, før sygdommen ramte," lød det fra sundhedsministeren under besøget.

Gigthospitalet vil som Danmarks eneste højtspecialiserede og forskningsbaserede center for reumatologi tilbyde helt nye behandlingskoncepter for svært syge mennesker med gigt.

"Hospitalet bliver et nationalt udviklings- og kompetencecenter, hvor vi samler de bedste kræfter inden for reumatologisk rehabilitering og giver hele dette område et markant og tiltrængt løft," siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen.

Med udgangspunkt i et nyoprettet professorat vil hospitalet forske i rehabilitering i samarbejde med Syddansk Universitet og Region Syddanmark.

Patienter fra hele landet kan blive henvist til behandling.

Hospitalet ventes at stå klart i efteråret 2018.

For yderligere oplysninger kontakt venligst

Presseansvarlig Kirsten Palmer, KPalmer@gigtforeningen.dk, tlf. 51 43 97 45.

Etableringen af Kong Christian X´s Gigthospital på Sønderborg Sygehus er muliggjort takket være donationer fra A. P. Møller og hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, VILLUM FONDEN, Knud Højgaards Fond og Augustinus Fonden.

Publiceret 31.10.2017