Gigtforeningen og Scleroseforeningen samler ind til forskning i Region Hovedstaden og Region Midtjylland

Søndag den 10. september banker frivillige indsamlere fra Scleroseforeningen og Gigtforeningen på døren hos borgerne i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Knap 2.000 indsamlere har allerede meldt sig til at få et par timers frisk luft, mens de støtter kampen mod gigt og sclerose - men der er fortsat brug for flere indsamlere.

Forskning er vigtig. Det ved de hundredetusinde, der lever med sclerose eller gigt som en del af hverdagen. En af dem er tidligere fodboldspiller Andreas Laudrup, der i 2012 fik diagnosen reaktiv gigt og måtte stoppe sin karriere på fodboldbanen. Søndag den 10. september er han sammen med flere tusinde indsamlere ude for at samle ind til forskning i gigt og sclerose for Gigtforeningen og Scleroseforeningen under overskriften ”Jeg står op for...”.

"Heldigvis er der de seneste år sket rigtig meget med behandlingen af både sclerose og gigt, og lægerne ved i dag meget mere om at diagnosticere og behandle de to ofte kroniske sygdomme end for 20 år siden. Det kan vi takke forskningen for. Men der er stadig mange ubesvarede spørgsmål. Det er baggrunden for, at vi samler penge ind til forskning i de to sygdomme søndag den 10. september," siger Klaus Høm, direktør i Scleroseforeningen.

Tusindvis af indsamlere støtter kampen mod gigt og sclerose

Husstandsindsamlingen finder sted i Region Midtjylland og Region Hovedstaden. Her vil tusindvis af frivillige indsamlere og indsamlingskoordinatorer sætte fokus på vigtigheden af fortsat at forske i de to sygdomme.

De nyeste tal viser, at der i Danmark lever 15.000 personer med sclerose, og mere end 700.000 har fået konstateret en af de mange gigtsygdomme. Nogle af de spørgsmål, som Gigtforeningen og Scleroseforeningen håber, at fremtidens forskning kan hjælpe med at finde svar på, er: Hvad er årsagen til sclerose og inflammatorisk gigt? Kan medicinen skræddersys til den enkelte? Og kan der udvikles behandlinger, som kan kurere sygdommene?

"Selv om de seneste års forskning har sat nye standarder for behandlingen af gigt og sclerose, er der mange store spørgsmål, som vi savner at kunne besvare. Vores håb er, at fremtidens forskning kan finde årsagen til gigt og sclerose - og at de bliver i stand til at udvikle behandlinger, der kan kurere sygdommene. Derfor håber vi også, at mange har lyst til at stå op for indsamlingen den 10. september, så vi kan gøre en forskel for de mange mennesker, der lever med gigt og sclerose," siger Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen.

Knap 2.000 indsamlere har allerede meldt sig til at få to-tre timers frisk luft og en god gåtur søndag den 10. september, hvor husstandsindsamlingen fløjtes i gang klokken 10 hos den lokale indsamlingskoordinator. Interesserede kan melde sig som indsamlere på hjemmesiden www.vistaaropforhinanden.dk

For yderligere information, kontakt venligst

Mai Choe Thode, kampagneleder for husstandsindsamlingen ”Jeg står op for…”, tlf. 22 42 51 54, e-mail: presse@vistaaropforhinanden.dk

Fakta om de to kroniske sygdomme

• Gigt og sclerose er begge kroniske sygdomme, der bliver værre med tiden. Og de kan endnu ikke kureres.
  • Sygdommene medfører symptomer som smerter, ekstrem træthed, nedsat kraft eller lammelser, der gør dagligdagsaktiviteter vanskelige eller umulige at gennemføre.
  • I Danmark lever 15.000 mennesker med sclerose. Hvert år får omkring 600 mennesker i Danmark diagnosen. Det svarer til næsten to nye tilfælde hver dag. Sygdommen rammer flest i 20-40-årsalderen, og to ud af tre er kvinder.
  • Mere end 700.000 mennesker i Danmark har fået konstateret en gigtsygdom. Heriblandt har over 100.000 en inflammatorisk gigtsygdom. En af de mest udbredte inflammatoriske gigtsygdomme er leddegigt, som næsten 50.000 danskere lever med. Hvert år får mere end 1.300 diagnosen leddegigt. Det svarer til mere end 3 nye tilfælde hver dag.

Fakta om husstandsindsamlingen "Jeg står op for…"

• Søndag den 10. september samler Gigtforeningen og Scleroseforeningen ind til forskning i de to ofte kroniske sygdomme i Region Hovedstaden og Region Midtjylland.
  • Husstandsindsamlingen finder sted under overskriften ”Jeg står op for…”.
  • 23 ambassadører står i front for husstandsindsamlingen, deriblandt den tidligere fodboldspiller Andreas Laudrup, forretningskvinden Ilse Jacobsen og komikeren Ellie Jokar. De lever alle med gigt og sclerose selv eller i nærmeste familie og står op for deres mor, far, søster, børn eller mere forskning.
  • Læs mere og meld dig som indsamler på hjemmesiden www.vistaaropforhinanden.dk
Publiceret 24.08.2017