Stor tak til Fredericia Kommune

Debatindlæg

Af Kirsten Dalager, kredsformand for Gigtforeningens Trekantsområdet, og Mette Bryde Lind, direktør i Gigtforeningen.

Fredericia kommune vil sammen med Region Syddanmark etablere et nyt fælles sundhedshus på det nuværende Fredericia Sygehus.

Det er også godt nyt for kommunens borgere med gigt. En del af aftalen betyder nemlig, at der fortsat vil være et varmtvandsbassin på Fredericia Sygehus, som mange mennesker med gigt har stor glæde af.

Et varmtvandsbassin giver borgere med gigt, ondt i ryggen eller andre alvorlige sygdomme mulighed for at motionere. Kort sagt, giver et varmtvandsbassin større bevægelsesfrihed for den, der har smerter.

Samtidig er det både sundt for den enkelte og godt for samfundet. Når mennesker med smerter holder sig i gang, mindskes risikoen for, at de skal opsøge andre steder i sundhedsvæsnet.

I Gigtforeningen ved vi, hvor vigtigt det er at dyrke motion. Det gør på alle måder livet med gigt lettere, men det kræver, at de rigtige rammer er til stede.

Derfor vil vi gerne takke Fredericia Kommune for at fastholde varmtvandsbassinet på Fredericia Sygehus. Det er en på alle måder klog og rigtig beslutning, som rigtig mange borgere i Fredericia Kommune vil få gavn af.

Publiceret 16.09.2016