Gigtforeningen og Scleroseforeningen samler ind til forskning

Kendte danskere – blandt andre Andreas Laudrup - i spidsen for indsamling på søndag:

På søndag - den 11. september - banker frivillige indsamlere fra Scleroseforeningen og Gigtforeningen på døren hos borgere i Region Hovedstaden og Region Midtjylland. Blandt indsamlerne er Andreas Laudrup, Ilse Jacobsen, Martin Jørgensen og Ellie Jokar. Fire kendte danskere, der har gigt eller sclerose selv eller i nærmeste familie.

"Vi står op for hinanden".

Under den overskrift samler de to patientorganisationer penge ind til forskning, der kan give mennesker med sclerose og gigt et bedre liv. Det er første gang, at de to patientorganisationer arrangerer en husstandsindsamling.

Gennem de seneste årtier har forskning i gigt og sclerose sat nye standarder for behandling af de to kroniske sygdomme, hvilket har forandret livet og givet nye perspektiver for de tusindvis af mennesker med sclerose og gigt i Danmark. Men vi må erkende, at der fortsat er mange spørgsmål om de to uhelbredelige sygdomme, som vi gerne vil finde svaret på, siger Mette Bryde Lind, direktør for Gigtforeningen.

Det er baggrunden for, at Gigtforeningen og Scleroseforeningen er gået sammen om en regional husstandsindsamling, der finder sted nu på søndag den 11. september.

Flere tusinde indsamlere på gaden

Her vil flere tusinde frivillige indsamlere i Region Hovedstaden og Region Midtjylland gå på gaden for at sætte fokus på vigtigheden af fortsat at forske i gigt og sclerose. To kroniske sygdomme, som mere end 700.000 mennesker i Danmark lever med.

"Ved indsamlingen sætter vi særligt fokus på sclerose og inflammatorisk gigt. Vores håb er, at fremtidens forskning vil kunne finde årsagerne til de to kroniske sygdomme og udvikle skræddersyet medicin til mennesker med gigt og sclerose. Tænk hvis vi også finde en behandling, der kan kurere sygdommene. Vi håber derfor, at rigtig mange vil bakke op om vores ønske om mere forskning i gigt og sclerose ved at støtte os på søndag", siger Klaus Høm, direktør for Scleroseforeningen.

Mere end 3.000 indsamlere har allerede meldt sig til at få to-tre timers frisk luft og en god gåtur på søndag, hvor husstandsindsamlingen fløjtes i gang kl. 10 hos den lokale koordinator. Der er fortsat brug for flere indsamlere.

Interesserede borgere kan fortsat melde sig som indsamlere på hjemmesiden www.viståropforhinanden.dk

For yderligere information eller kontaktoplysninger til den lokale koordinator

Anne Reinholdt, kommunikationschef hos Gigtforeningen, tlf. 27 15 70 67, e-mail: are@gigtforeningen.dk

Stine Røpke Lindrup, kommunikationskonsulent hos Scleroseforeningen, tlf. 28 49 08 18, e-mail: sli@scleroseforeningen.dk

Download af pressefotos

Fakta om de to kroniske sygdomme

• Sclerose og inflammatoriske gigtsygdomme rammer tilfældigt, både kvinder og mænd, børn og voksne, og kan ikke kureres.
  • Omkring 14.500 personer i Danmark lever med sclerose. Sygdommen rammer flest i 20-40-årsalderen, og to ud af tre er kvinder. Hvert år får omkring 600 mennesker i Danmark diagnosen sclerose. Det svarer til næsten to nye tilfælde hver dag.
  • Mere end 700.000 personer i Danmark har gigt, heraf lever omkring 105.000 med en inflammatorisk gigtsygdom. En af de inflammatoriske gigtsygdomme er leddegigt, som 40.000 lever med i Danmark. Gigtsygdommen rammer oftest efter 40-års alderen, og to ud af tre er kvinder. Hvert år bliver omkring 1.300 mennesker i Danmark diagnosticeret med leddegigt. Det svarer til næsten fire nye tilfælde hver dag.
  • Begge sygdomme medfører ofte usynlige symptomer som smerter, ekstrem træthed, nedsat kraft eller lammelser, der gør dagligdagsaktiviteter vanskelige eller umulige at gennemføre.

Fakta om husstandsindsamlingen

• Husstandsindsamlingen "Vi står op for hinanden" finder sted i Region Hovedstaden og Region Midtjylland søndag den 11. september. Formålet er at indsamle penge til forskning, der kan give mennesker med sclerose og gigt et bedre liv.
  • Fire kendte danskere er ambassadører for husstandsindsamlingen. Det er tidl. fodboldspiller og studerende Andreas Laudrup, forretningskvinde Ilse Jacobsen, tv-vært og komiker Ellie Jokar samt tidl.-fodboldspiller og kommentator Martin Jørgensen.
  • Læs mere om husstandsindsamlingen på hjemmesiden www.viståropforhinanden.dk, hvor det også er muligt at melde sig som indsamler.
  • Alle, også borgere uden for Region Hovedstaden og Region Midtjylland, kan bidrage til indsamlingen på mobilepay/swipp 40 45 41 46 eller sms ”STÅ” til 1245, så støtter man med 50 kr.
Publiceret 09.09.2016