Gigtforeningen hilser forsøgsordning med medicinsk cannabis velkommen

Gigtforeningen er glade for, at et politisk flertal nu er enige om, at der skal indføres en forsøgsordning med medicinsk cannabis.

"Det er en klog og modig beslutning, som også vil komme en gruppe af gigtpatienter med stærke og kroniske smerter til gode. Det er vi meget tilfredse med," siger Mette Bryde Lind, der er direktør i Gigtforeningen.

Forsøgsordningen træder i kraft pr. 1. januar 2018, og kronisk smertebehandling, hvor anden behandling er utilstrækkelig eller ikke tåles fx neuropatiske smerter, som flere gigtpatienter oplever, er blandt patientgrupperne i forsøgsordningen.

Mette Bryde Lind siger, at nogle gigtpatienter allerede i dag bruger cannabis for at lindre deres stærke smerter, fordi den kendte medicin ikke er effektiv nok.

"Mange har følt sig kriminaliserede og overladt til et marked, hvor der hverken er kontrol med styrke eller renhed af det produkt, de køber. Derfor er det godt, at vi nu får denne her forsøgsordning," siger Mette Bryde Lind.

Patientsikkerhed har været en af bekymringerne ved en kommende forsøgsordning, og Gigtforeningen er derfor tilfredse med, at der også afsættes en pulje til at undersøge og understøtte en videnskabelig erfaringsopsamling ved cannabis til medicinsk brug, herunder de patientsikkerhedsmæssige konsekvenser ved forsøgsordningen.

Se aftale om forsøgsordning med medicinsk cannabis

For yderligere oplysninger

Anne Reinholdt, kommunikationschef, Gigtforeningen, tlf.: 27 15 70 67