Helsingør får Hjælperytterhold – vil du med i netværket?

Hjælperytterne er et velgørende cykelhold, der kæmper for børn og voksne med gigt. Holdet søger nye ryttere, og besøger i den anledning Helsingør den 23. februar.

"Vi ønsker at gøre cykelløbet landsdækkende med hold fra hele Danmark. Vores håb er, at mange vil møde op til arrangementet i Helsingør og høre mere om, hvordan de kan blive Hjælperyttere, og hvordan de kan motivere deres netværk til at deltage."

Det fortæller Mette Bryde Lind, som er direktør i Gigtforeningen. Hun kalder Hjælperytterne for "Danmarks måske bedste, rullende netværk":

"Hjælperytterne yder en imponerende indsats for at samle penge ind til Gigtforeningen, og derigennem hjælpe os med at hjælpe andre. Desuden er det et fagligt netværk, hvor rytterne skaber gode kontakter, og hvor de kan være sammen om deres passion for cykling. Selve cykelløbet varer i fem dage – resultaterne er varige, både for gigtsagen og for den enkelte rytter," siger hun.

Lone Schmidt fra Helsingør cyklede med Hjælperytterne i 2014, og glæder sig til at cykle med holdet igen:

"Danmark rundt på fem dage med et Helsingørhold - selvfølgelig skal jeg med. Det kammeratskab, der opstår undervejs, er helt unikt. Vi er i samme sadel, og lærer hinanden at kende på kryds og tværs, samtidig med at vi cykler for en god sag," siger hun og understreger, at hun ikke kommer til at nyde hvert sekund.

"Der er udfordringer med både mange kilometer på landevejene og det danske vejr. Men jeg har prøvet det før, da jeg cyklede med Team Rynkeby og Hornbæk Cykling til Paris og Helsingør/Oslo med Hjælperytterne, så ved jeg hvad der skal til. Det bliver hårdt, men sjovt og en oplevelse for livet."
Hjælperytter Søren Queitsch er en af de oprindelige idémænd og har været kaptajn for Københavner-holdet siden 2013. Han understreger, at alle kan gennemføre turen, så længe man passer sin træning:

"Det er ikke kun et cykelløb. Det er en fælles sag, hvor vi er sammen om at få alle frem og i mål. Jeg vil derfor opfordre alle, der efterlyser både en motionsmæssig udfordring og et fagligt fællesskab, til at deltage i arrangementet i Helsingør og få mere information og en uforpligtende snak."

Mødet foregår

Tirsdag den 23. februar kl. 17.30

Sted: Helsingør Dagblad, Klostermosevej 101, 3000 Helsingør

Der vil blive serveret en let anretning, og interesserede må meget gerne melde sig via mail til hjaelperytterne@gigtforeningen.dk

Fakta om Hjælperytterne

• I 2015 fik Gigtforeningen overdraget Hjælperytterne fra den private forening, der hidtil har stået bag løbet. Gigtforeningen vil i de kommende år udvide Hjælperytterne til et landsdækkende velgørenhedscykelløb med hold fra hele Danmark.
  • Hjælperytterne træner sammen i fire måneder – hvert år i perioden marts til slut juni – for at samle penge ind til Gigtforeningen og danne netværk. Alle deltagere har et ansvar for at bidrage til projektet – enten i form af at indsamle penge, finde sponsorer eller yde anden form for praktisk hjælp.
  • Hjælperytterne cykler Danmark Rundt fra den 25. til den 29. juni 2016. Ruten går fra Nyborg over Vejle, Rold Skov og Aarhus til København.
  • I 2016 går overskuddet til: El-cykler til børn med den smertefulde sygdom børnegigt, og til udvikling, afprøvning og evaluering af et nationalt smertebehandlingsprogram for børn med gigt og stærke smerter.

Kontakt os for flere oplysninger eller kommentarer

Publiceret 16.02.2016