Fremragende forsøg med medicinsk cannabis

"Det er fremragende og et stort skridt i den rigtige retning, at et flertal i Folketinget er klar til en fire-årig forsøgsperiode med medicinsk cannabis. Jeg håber, at gigtpatienter bliver en del af målgruppen."

Det siger Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind, i en kommentar til en artikel i Dagbladet Information i dag. Ifølge artiklen er et flertal i Folketinget positiv over for en nemmere adgang til cannabis som medicin. Hun fortsætter:

"Mange mennesker med gigt lider af voldsomme kroniske smerter, og de kan ikke smertestilles tilstrækkeligt med almindelig medicin, eller de må stoppe den medicinske behandling på grund af bivirkninger. Mange blandt dem oplever, at medicinsk cannabis har effekt. Der er ingen tvivl om, at bedre smertelindring vil betyde, at de får en langt højere livskvalitet trods sygdom."

Hvis godkendte konventionelle lægemidler ikke lindrer, skal det i en fireårig forsøgsperiode være muligt for læger at udskrive medicinsk cannabis i stedet for, skriver Dagbladet Information.

Det bliver den enkelte læge, der tager ansvar for at indlede en behandling med medicinsk cannabis. Selve udleveringen i forsøgsperioden skal landets apoteker stå for.

"I dag er medicinsk cannabis ulovligt at købe i Danmark, og det betyder, at den enkelte patient – eller de pårørende – bliver stemplet som kriminelle, hvis de køber smertelindrende cannabis. Dertil kommer, at når cannabis bliver købt på et ulovligt marked, så er der en betydelig risiko for, at stoffet er urent, og at styrken er ukendt. Disse forhold kan vi ikke være bekendt over for syge mennesker, derfor er det både godt og på tide, at der nu bliver kontrollerede forhold."

Mette Bryde Lind vurderer, at en del gigtpatienter vil benytte sig af medicinsk cannabis, hvis de får lov.
”Gigtsygdomme er smertefulde. Jeg er ikke i tvivl om, at målgruppen er stor, og sandsynligvis større end de 1.500 patienter, som Lægemiddelstyrelsen forventer, at medicinsk cannabis vil være relevant for."

Kontakt os for flere oplysninger eller kommentarer

Publiceret 09.06.2016