Et år med fokus på ledsmerter

2016 er udnævnt til Internationalt Ledsmerteår. Startskuddet lyder mandag den 11. januar. Det er den internationale smerteforskerforening, IASP (International Association for the Study of Pain), der står bag udnævnelsen. 

"Det er et spændende og nødvendigt initiativ”, mener Gigtforeningens direktør, Mette Bryde Lind. Hun fortsætter: 

"Ledsmerter fylder meget i danskernes hverdag, f.eks. smerter ved slidgigt og leddegigt, og smerter i ryggen. Det gør ondt på det enkelte menneske, og det er dyrt for samfundet. 

Der er derfor behov for at sætte et massivt fokus på, hvordan vi kan komme flere smerter til livs, og hvordan vi som befolkning kan lære at leve bedre med de smerter, der er kroniske." 

Den danske smerteforsker, professor, dr. med., ph.d., Lars Arendt-Nielsen, Aalborg Universitet, er udpeget som præsident for Internationalt Ledsmerteår. 

Allerede i dag er der et samarbejde mellem Gigtforeningen og Lars Arendt-Nielsen og Aalborg Universitets Sundhedsvidenskabelige Fakultet. Gennem hele ledsmerteåret vil samarbejdet være særligt tæt, og der vil blive præsenteret en række fælles aktiviteter, herunder borgermøder og præsentation af den nyeste viden om smerter. 

Mette Bryde Lind siger:

"Vi ønsker desuden at sætte fokus på, hvordan vi som samfund kan behandle smertepatienter bedre, og sikre en tidlig, koordineret indsats, så smerterne ikke udvikler sig til at blive kroniske. Vi skal tage smerter alvorligt, og det vil ledsmerteåret være en god anledning til at gøre opmærksom på."

Kontakt os for flere oplysninger eller kommentarer

Publiceret 08.01.2016