Danmarks bedste netværk på hjul cykler mod vest

Hjælperytterne er et velgørende cykelhold, der kæmper for børn og voksne med gigt. Holdet søger nye ryttere, og besøger i den anledning Aarhus den 4. februar.

Mette Bryde Lind, som er direktør i Gigtforeningen, kalder Hjælperytterne for "Danmarks måske bedste, rullende netværk."

"Hjælperytterne yder en imponerende indsats for at samle penge ind til Gigtforeningen, og derigennem hjælpe os med at hjælpe andre. Desuden er det et fagligt netværk, hvor rytterne skaber gode kontakter, og hvor de kan være sammen om deres passion for cykling. Selve cykelløbet varer i fem dage – resultaterne er varige, både for gigtsagen og for den enkelte rytter," siger hun.

"Vi ønsker at gøre cykelløbet landsdækkende med hold fra hele Danmark. Vores håb er, at mange vil møde op til arrangementet i Aarhus og høre mere om, hvordan de kan blive Hjælperyttere, og hvordan de kan aktivere deres netværk til at deltage," fortæller Mette Bryde Lind.

Hjælperytter Patrick Gram har cyklet med holdet siden 2013, og understreger, at alle kan gennemføre turen, så længe man passer sin træning: "Det er ikke kun et cykelløb. Det er en fælles sag, hvor vi er sammen om at få alle frem og i mål. Jeg vil derfor opfordre alle, der efterlyser både en motionsmæssig udfordring og et fagligt fællesskab, til at deltage i arrangementet i Aarhus og få mere information og en uforpligtende snak."

Arrangementet foregår torsdag den 4. februar kl. 17.30-20.30 hos S&C Wine, Søren Nymarks Vej 15, Højbjerg.

Her kan interesserede møde den tidligere flerdobbelte verdensmester i moderne femkamp, Eva Fjellerup, der i dag arbejder i Gigtforeningen. Desuden deltager løbsleder Jesper Tikiøb, hjælperytter Patrick Gram og flere repræsentanter fra Gigtforeningen.

Fakta om Hjælperytterne

• I 2015 fik Gigtforeningen overdraget Hjælperytterne fra den private forening, der hidtil har stået bag løbet. Gigtforeningen vil i de kommende år udvide Hjælperytterne til et landsdækkende velgørenhedscykelløb med hold fra hele Danmark.
  • Hjælperytterne træner sammen i fire måneder – hvert år i perioden marts til slut juni – for at samle penge ind til Gigtforeningen og danne netværk. Alle deltagere har et ansvar for at bidrage til projektet – enten i form af at indsamle penge, finde sponsorer eller yde anden form for praktisk hjælp.
  • Hjælperytterne cykler Danmark Rundt fra den 25. til den 29. juni 2016. Ruten går fra Nyborg over Vejle, Rold Skov og Aarhus til København.
  • I 2016 går overskuddet til: El-cykler til børn med den smertefulde sygdom børnegigt, og til udvikling, afprøvning og evaluering af et nationalt smertebehandlingsprogram for børn med gigt og stærke smerter.
Publiceret 26.01.2016