Mig og min gigt: Nanna har sklerodermi og er ikke bange for døden

Nanna Marinussen er 28 år og har en sjælden autoimmun gigtsygdom, der hedder sklerodermi, som hun har levet et næsten helt normalt liv med i mange år. Men for fire år siden begyndte den at vise sig fra en mere alvorlig side. Du kan lytte med, når hun fortæller om sit liv med sygdommen i Mig og min gigt, Gigtforeningens podcast med personlige historier.

Du lytter til podcasten ved at klikke på afspilleren herunder.

Her kan du lytte til en podcast – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Nanna har pacemaker og nedsat lungefunktion – og det nærmeste busstoppested føles meget langt væk. Selvom hun er så ung, har Nanna gjort sig flere overvejelser om døden, end de fleste på hendes alder har.

Hun har sklerodermi - en autoimmun gigtsygdom, som kun 1.200 danskere lider af. At sygdommen er autoimmun betyder, at kroppen angriber sit eget væv. Også det raske. I podcasten kan du høre om Nannas liv med sygdommen, der for alvor brød ud for fire år siden.

”Indtil da havde jeg levet et ret almindeligt ungdomsliv. Masser af venner, masser af fester. Men så pludselig blev det hele vendt op og ned. Jeg havde haft det dårligt i nogle uger, jeg prustede og fik ondt i maven af anstrengelse, når jeg bevægede mig,” fortæller Nanna.

Hun kontaktede sin reumatolog og fik omgående taget et EKG, som viste, at den var helt gal med hjertet.

Du kan følge med i Nannas liv på Instagram

Læs mere om sklerodermi

Mig og min gigt – Gigtforeningens podcast med personlige historier

 

Nannas historie er en del af Mig og min gigt, en podcastserie med personlige historier om at leve med gigt. Du kan finde podcasten her på hjemmesiden, i iTunes eller lytte i din mobil-app. Søg på gigt eller Klog på gigt - så dukker de personlige historier op i din søgning. 

Nannas historie er tilrettelagt af Alice Sprotte. Tak til netradioen Den2Radio for sparring i forbindelse med udsendelsen.

Senest opdateret 07.05.2018