Sanos svampegullasch med kartoffel-bønnemos
4 personer
Det skal du bruge
Svampegullasch
- 1 løg
- 200 g champignon
- 100 g portobello eller en anden lækker svamp
- 3 stk. gulerødder
- 2 - 3 dl grøntsagsfond
- 140 g koncentreret tomatpuré
- Salt og peber
- Rapsolie til stegning
Kartoffel-bønnemos
- 1 ds. hvide bønner, drænet
- 1 kg kartofler til mos
- 1 – 2 dl mælk
- 25 g smør
- Salt og peber
Sådan gør du
Svampegullasch
Alle grønsagerne kan skæres/rives i hånden eller på en foodprocessor.
- Løg snittes fint.
- Champignonerne skæres i skiver.
- Gulerødderne skæres i tykke skiver.
- Løg og svampene steges i en gryde til mørk brun farve - (ikke det samme som brændt). Resten af ingredienserne hældes i og koges i 15 - 20 minutter.
Kartoffel-bønnemos
- Kartoflerne skrælles og skæres i store stykker og koges møre.
- Bønnerne blancheres i 3 minutter og blendes på en foodprocessor eller stavblender med 0,5 dl mælk. Bønner og kartoflerne kommes i en skål og røres sammen til mos. Smages til med mælk, smør, salt og peber.
Serveres evt. med en lækker kålsalat.
Andre interessante opskrifter
- Forårsruller med linser og mango-sennepsdressing - Opskrift fra Sano
- Couscous-salat med kylling og myntedressing
- Gnocchi med grøntsager
Senest opdateret 25.06.2025