Anmeldelser

3,5/5

Din anmeldelse

Boller med æblemos og kardemomme

14 boller

Det skal du bruge

  • 25 g gær
  • 2 dl vand
  • 300 g usødet æblemos
  • 0,5 dl flydende fedtstof
  • 2 spsk. honning
  • 0,5 tsk. groft salt
  • 3 tsk. kardemomme
  • Ca. 700 g hvid hvede fuldkornsmel

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og tilsæt æblemos, flydende fedtstof og honning.
  2. Tilsæt salt, kardemomme og 3/4 af melet og rør dejen på røremaskine, mens resten af melet tilsættes lidt efter lidt. Den færdige dej skal være smidig og blød og lige akkurat kunne slippe dejskålen.
  3. Lad dejen hæve tildækket to timer ved stuetemperatur. Form 14 boller, sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve på pladen i 30 minutter. Bag bollerne ca. 14 minutter ved 200 grader.

Tip

Hvid hvede fuldkornsmel er lyst og fintformalet fuldkornsmel, der er rig på kostfibre og indeholder 98,5 procent fuldkornsmel. Melet giver et lysere og lettere brød end andre typer fuldkornsmel.

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer