Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Adventskager

48 stk.

Det skal du bruge

  • 250 g honning
  • 250 g sukker
  • 500 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 spsk. honningkagekrydderi
  • Revet skal af 1 økologisk appelsin
  • 200 g groft hakkede mandler
  • 2 æg

Glasur

150 g flormelis og 40 ml appelsinsaft

Sådan gør du

  1. Smelt honning i en gryde og afkøl den lidt.
  2. Bland alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt honning og æg.
  3. Ælt dejen let sammen og lad den hvile i køleskabet 1 time.
  4. Tril dejen ud til 4 pølser, som hver deles i 12 stykker. Tril stykkerne til kugler og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
  5. Bag kagerne ved 160 °C i ca. 16 min. og lad dem afkøle på en rist.
  6. Rør glasur af flormelis og appelsinsaft og dyp kagerne i glasuren, så hele toppen er dækket af glasur.
  7. Kagerne opbevares i en kagedåse og kan holde sig flere uger.

Variationer

  • Erstat halvdelen af mandlerne med fint hakket tørret frugt, f.eks. en blanding af ananas, melon og papaya.
  • Erstat 1 spsk. honningkagekrydderi med 2 tsk. stødt kanel, ½ tsk. stødt nellike og ½ tsk. revet muskatnød

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer