Anmeldelser

3/5

Din anmeldelse

3 slags småkager af samme dej

Med få variationer kan du bruge samme grunddej til at lave chokoladenøddekager, kokoskager og ingefærnødder.

Grunddej

Det skal du bruge

  • 250 g hvedemel
  • 175 g flydende fedtstof (oliemargarine)
  • 100 g flormelis

Sådan gør du

Kom mel, flydende fedtstof og flormelis i en skål og rør dejen sammen på røremaskinen. Rør kun til dejen hænger sammen. Dejen vil være blød, fordi der bruges flydende fedtstof.

Chokoladenøddekager

40 stk.

Chokoladenøddekager

Det skal du bruge

  • 1 portion grunddej
  • 40 g groft hakket mørk chokolade
  • 40 g groft hakkede hasselnødder
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tilsæt chokolade, nødder og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 10 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 14–16 minutter.

Kokoskager

48 stk.

Kokoskager

Det skal du bruge

  • 1 portion grunddej
  • 60 g kokosmel
  • 1 tsk. vaniljesukker

Sådan gør du

  1. Tilsæt kokosmel og vaniljesukker til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 12 stykker, som trilles til kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv hver dejkugle 2 tryk med en gaffel, så der dannes et ternet mønster.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter.

Ingefærnødder

96 stk.

Ingefærnødder

Det skal du bruge

  • 1 portion grunddej
  • 2 tsk. stødt ingefær
  • 1/2 tsk. stødt kanel
  • 1/2 tsk. stødt nellike

Sådan gør du

  1. Tilsæt krydderierne til grunddejen og rør kortvarigt, til alt er blandet.
  2. Tril dejen i 4 stænger. Del hver stang i 24 stykker, som trilles til små kugler og sættes på en bageplade beklædt med bagepapir.
  3. Bag småkagerne ved 200 grader i 8–10 minutter.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer