Foccacia med kidneybønner
1 stk. 25 x 30 cm
Det skal du bruge
- 1 ds. kidneybønner (drænet vægt: 240g)
- 1 dl vand
- 10g gær
- 1,5dl vand
- 200g ølandshvedemel
- 150g hvedemel
- ½ tsk. salt
- 1 stor spsk. olivenolie
- 1 tsk. flagesalt
- 1 tsk. tørret rosmarin
Sådan gør du
- Blend kidneybønner til mos med 1 dl vand.
- Rør gæren ud i 1,5 dl vand og tilsæt bønnemosen.
- Tilsæt de to slags mel og salt, og ælt dejen godt igennem på en røremaskine.
- Tryk dejen ud i en form beklædt med bagepapir, ca. 25 x 30 cm. Læg film eller et rent, vådt viskestykke over formen, og lad dejen hæve ca. 10 timer i køleskabet.
- Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 min. Pensl dejen med olivenolie, og tryk dybe huller ned i dejen med fingrene. Drys med flagesalt og rosmarin.
- Bag ved 200° i ca. 25 minutter.
Tip
Hvis du ønsker at bage brødet samme dag, så brug 25 g gær, og lad dejen hæve i røreskålen 2½ time på køkkenbordet. Tryk derefter dejen ud i formen, og lad den efterhæve i 30 minutter. Pensl dejen med olie, drys med salt og rosmarin, og bag som beskrevet.
Andre interessante opskrifter
Senest opdateret 11.06.2025