Foccacia med kidneybønner

Anmeldelser

0/5

Din anmeldelse

Foccacia med kidneybønner

1 stk. 25 x 30 cm

Det skal du bruge

  • 1 ds. kidneybønner (drænet vægt: 240g)
  • 1 dl vand
  • 10g gær
  • 1,5dl vand
  • 200g ølandshvedemel
  • 150g hvedemel
  • ½ tsk. salt
  • 1 stor spsk. olivenolie
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 tsk. tørret rosmarin

Sådan gør du

  1. Blend kidneybønner til mos med 1 dl vand.
  2. Rør gæren ud i 1,5 dl vand og tilsæt bønnemosen.
  3. Tilsæt de to slags mel og salt, og ælt dejen godt igennem på en røremaskine.
  4. Tryk dejen ud i en form beklædt med bagepapir, ca. 25 x 30 cm. Læg film eller et rent, vådt viskestykke over formen, og lad dejen hæve ca. 10 timer i køleskabet.
  5. Tag formen ud af køleskabet, og lad den stå ved stuetemperatur i 30 min. Pensl dejen med olivenolie, og tryk dybe huller ned i dejen med fingrene. Drys med flagesalt og rosmarin.
  6. Bag ved 200° i ca. 25 minutter.

Tip

Hvis du ønsker at bage brødet samme dag, så brug 25 g gær, og lad dejen hæve i røreskålen 2½ time på køkkenbordet. Tryk derefter dejen ud i formen, og lad den efterhæve i 30 minutter. Pensl dejen med olie, drys med salt og rosmarin, og bag som beskrevet.


Andre interessante opskrifter

Senest opdateret 11.06.2025