Anmeldelser

5/5

Din anmeldelse

Salat med blommer og hindbærvinaigrette

Til 4-6 personer

Det skal du bruge

  • 30 g hakket grønkål (kan evt. købes hakket)
  • 30 g radicchio (kan undlades)
  • Et kvart spidskål (grøn eller rød)
  • 30 g mitzuna eller rucola
  • 75 g blommer (kan erstattes af druer eller anden frugt)
  • 40 g hakket brændte hasselnødder (se opskrift nedenfor) eller tørristet nødder

Olie/eddikedressing

  • 2 spsk. hindbærsaft (se opskrift nedenfor)
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Brændte hasselnødder 

  • 100 g hasselnødder
  • 100 g sukker
  • 2 spsk. vand

Sådan gør du

Hindbærsaft til dressing

100 g hindbær friske eller frosene hindbær og 40 g sukker koges op og kernerne sigtes fra. Saften hældes på glas eller anden lufttæt beholder.

Dressing

Alle ingredienserne blendes sammen med en stavblender eller piskes godt sammen med et piskeris.

Brændte hasselnødder

Alle ingredienserne hældes i en gryde og koges op. Når massen koger skal man røre i gryden indtil sukkeret er krystalliseret og begyndt at karamellisere hasselnødderne.  Afkøles inden servering.

Salat

Grønkål hakkes fint i hånden eller på foodprocessor med kniven. Spidskål og radicchio snittes fint i hånden eller på en foodprocessor med en snitteskive. Kålen kommes i en skål og vendes med resten af ingredienserne. Dressingen vendes i og hasselnødderne drysses over.

Bliv klog på antiinflammatorisk kost og antiinflammatorisk livsstil

Senest opdateret 28.06.2023

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes
Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer