Anmeldelser

2,6/5

Din anmeldelse

Sanos kålsalat med soltørrede tomater

4-6 personer

Kålsalat

Ingredienser

  • Et kvart blomkål
  • Et kvart broccoli
  • Et kvart savoykål eller spidskål
  • 100 g soltørrede tomater i hvidløgsolie (se opskrift nedenfor). Et fint alternativ er at købe dem færdige.
  • Ristede græskarkerner

Fremgangsmåde

  1. Blomkål, broccoli og savoykål snittes fint i hånden eller på en foodprocessor med en snitteskive.
  2. Kålen kommes i en skål og vendes med dressing og soltørret tomater.
  3. Drysses med græskarkerner, som forinden er ristet i ovnen ved 180 grader i 10-15 minutter.

Olie/eddikedressing

Ingredienser

  • 1-2 spsk. grovkornet sennep
  • 1 spsk. æbleeddike
  • 4 spsk. olivenolie
  • Salt og peber

Alle ingredienserne blendes sammen med en stavblender eller piskes godt sammen med et piskeris.

Soltørret tomat i hvidløgs olie

Ingredienser

  • 250 g soltørret tomater i strimler
  • 2 dl olie
  • 3 fed hvidløg
  • 50 g kapers
  • 15 g hakket persille

Alle ingredienser blandes sammen og hældes i luft tæt beholder. Stilles på køl i minimum 24 timer.

Opskriften er udviklet af Sano

Sano er et rehabiliteringscenter ejet og drevet af Gigtforeningen. Sano er for alle med led, ryg og muskellidelser og tilbyder rehabilitering i et tæt samarbejde med patienten.

Film: Sanos ergoterapeut giver tips til ledaflastning

I filmene viser Sanos ergoterapeut, Marianne, hvordan du på den mest skånsomme måde for dine hænder, snitter den hårde kål. Du kan selvfølgelig også købe færdigsnittet kål (efterhånden kan meget kål købes snittet), eller du kan bruge en foodprocessor.

Skær ud med den rigtige stilling og bevægelse 

Se, hvordan du med vægtoverføring og den rigtige arm- og håndledsstilling skærer kål med en ergonomisk kniv, så dine hænder skånes mest muligt.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Brug en ergonomisk kniv til at skære kål

En patient på Sano instrueres i, hvordan man skærer blomkål med en ergonomisk kniv.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Køb færdigsnittede madvarer

Få tips til, hvordan du kan gøre madlavningen nemmere, f.eks. ved at købe madvarer, der allerede er snittet eller skrællet.

Her kan du se en film – for at kunne afspille den, skal du tillade alle cookies
Klik her for at tillade cookies

Senest opdateret 26.05.2021

Hvad synes du om opskriften?

Vi vil gerne høre, hvad du synes om opskriften. Skriv en kommentar – og måske har du et godt tip til andre, der vil prøve den? Bemærk, at din kommentar ikke besvares af Gigtforeningen.

Skriv kommentar

Navn skal udfyldes
Din kommentar skal udfyldes

Jeg godkender hermed brugerbetingelser

Hak ved brugerbetingelser skal udfyldes

Kommentarer

Anne Marie Andersen - 31-05-2021 21:59

Det er en rigtig god og nem opskrift . Problemet er bare , at jeg har en irritabel tarm mm , der gør at jeg skal holde mig fra kål . Alle opskrifter idag er med kål . Jeg kunne godt tænke mig en måde jeg også kunne spise kål . Vh Anne Marie

Sus - 27-05-2021 13:55

Syntes jeres videoer viser hvordan man kan gøre er nemme og lette at overskue tak for jeres intro omkring snitte og skære